Κοάλα με διαβήτη σε ζωολογικό κήπο φόρεσε σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης!

γλυκουλι, διαβητης, τυπου 1, κοαλα, διαβητικο κοαλα

Πριν λίγες ημέρες, μια ομάδα ειδικών του San Diego βοήθησε ένα κοάλα με διαβήτη στο ζωολογικό κήπο της πόλης. Το κοάλα, ένα αγοράκι με όνομα Quincy, διαγνώσθηκε με διαβήτη τύπου 1. Οι ειδικοί, μεταξύ των οποίων ήταν κτηνίατροι, ενδοκρινολόγοι, ειδικοί βιοτεχνολογίας από την εταιρεία Dexcom και φροντιστές του ζωολογικού κήπου, έλαβαν δράση για να σχεδιάσουν έναν τρόπο ώστε να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου του Quincy μέσα από την εφαρμογή ενός συστήματος συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM).
Ελάχιστα κοάλα έχουν διαγνωσθεί και λάβει φροντίδα για διαβήτη“, είπε η Cora Singleton, κτηνίατρος στο ζωολογικό κήπο του San Diego. “Ο Quincy αυτή την περίοδο χρειάζεται ενέσεις ινσουλίνης, που είναι βασισμένες στα επίπεδα σακχάρου του. Με το σύστημα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης (CGM), θα μπορούμε πλέον να τον παρακολουθούμε όλη την ημέρα, χωρίς να χρειάζεται να τον ενοχλούμε. Ευελπιστούμε ότι αυτή η τεχνολογία θα δουλέψει τόσο καλά, όσο και στους ανθρώπους, επιτρέποντας τη βελτιστοποίηση της θεραπείας με ινσουλίνη, προωθώντας την ευημερία του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του“.
Το σύστημα G6 της Dexcom που αυτή τη στιγμή φορά ο Quincy, είναι η τελευταία καινοτομία στη τεχνολογία διαχείρισης του διαβήτη, που άρχισε να αποστέλλεται στους Αμερικάνους νωρίτερα αυτόν τον μήμα. Ο αισθητήρας και πομπός που τοποθετείται στον Quincy στέλνει την τιμή του σακχάρου του σε πραγματικό χρόνο σε ένα κινητό που έχουν οι φροντιστές του. Με αυτή τη νέα τεχνολογία, οι κτηνίατροι δεν θα χρειάζεται πλέον να τρυπούν το δέρμα του πολλές φορές σε μια μέρα για να ελέγχουν που βρίσκεται το σάκχαρο του. Ο καταγραφέας επίσης έχει ειδοποιήσεις που θα λειτουργούν προληπτικά σε περίπτωση που το σάκχαρο του Quincy θα βρίσκεται σε επικίνδυνα νούμερα.
Μπορείτε να φανταστείτε τι σημαίνει αυτή η τεχνολογία για τον Quincy, καθώς και για κάθε άτομο που προσπαθεί να διαχειριστεί αυτή τη δύσκολη ασθένεια“, είπε ο Peter Simpson, αντιπρόεδρος προηγμένης τεχνολογίας στη Dexcom. “Όπως ο κτηνίατρος του Quincy, οι άνθρωποι με διαβήτη και οι οικογένειες τους μπορούν ανά πάσα στιγμή να παρακολουθήσουν τα επίπεδα σακχάρου από ένα κινητό τηλέφωνο, προσφέροντας όλο το 24ωρο ασφάλεια και πνευματική ηρεμία“.
Τα κοάλα κοιμούνται κατά την ημέρα και είναι μοναχικά ζώα. Το προσωπικό φροντίδας των ζώων στο ζωολογικό κήπο του San Diego ελπίζει ότι ο νέος αισθητήρας θα τους επιτρέψει να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες για το σάκχαρο του Quincy και να μειώσουν παράλληλα τις φορές της ημέρας που τον ενοχλούν.
Ο Quincy έχει έναν τύπο διαβήτη που παρουσιάζει έλλειψη ινσουλίνης και τη χρειάζεται προκειμένου να ελέγει τα επίπεδα σακχάρου του και να διασφαλιστεί ότι παίρνει την ενέργεια που χρειάζεται για να τον βοηθήσει να χτίσει μύες, να πάρει βάρος και να μείνει υγιής – όπως οι περισσότεροι άνθρωποι ασθενείς μας” λέει η Athena Philis-Tsimikas, αντιπρόεδρος διαβητικού ινστιτούτου. “Η υπογλυκαιμία, είναι μια ανησυχία για την ασφάλεια του και ο περιοριστικός παράγοντας που χρησιμοποιούμε στις κατάλληλες δοσολογίες της ινσουλίνης, ειδικά σε ένα ζωάκι που δεν μπορεί να μας πει τα συμπτώματα του. Ο καταγραφέας πλέον μας επιτρέπει τη βελτιστοποίηση της δοσολογίας για να γίνει καλύτερη η διαχείριση του διαβήτη του Quincy”.
Η τοποθέτηση του αισθητήρα πήγε εξαιρετικά καλά και το προσωπικό φροντίδας των ζώων ανυπομονεί να λάβει περισσότερες πληροφορίες που θα τους βοηθήσει να αναπτύξει μια θεραπεία για να βελτιώσουν την κατάσταση του Quincy. Ο διαβήτης του πολυαγαπημένου κοάλα διαγνώσθηκε στο ζωολογικό κήπο του Los Angeles, όπου διέμενε εκείνη την περίοδο. Μεταφέρθηκε στην τωρινή του τοποθεσία για περεταίρω διάγνωση και θεραπεία. Ο διαβήτης εμφανίζεται πολύ σπάνια στα κοάλα και οι ειδικοί δεν ξέρουν τι το προκάλεσε στο σώμα του Quincy.

 
 

Πηγή: asweetlife.org
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Μπορεί η σεμαγλουτίδη να εξαλείψει την ανάγκη για ινσουλίνη στον Διαβήτη τύπου 1;
Περισσότερα

ΕΜΑ: Δυο φάρμακα αδυνατίσματος στο μικροσκόπιο

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ερευνά το φάρμακο Ozempic της Novo Nordisk για τον διαβήτη και τη θεραπεία απώλειας βάρους Saxenda, αφού η ρυθμιστική αρχή υγείας της Ισλανδίας επισήμανε τρεις περιπτώσεις ασθενών που σκέφτονταν να αυτοκτονήσουν ή να αυτοτραυματιστούν.

Ημερίδα Ελληνικό Δίκτυο για την Αντιμετώπιση του Διαβήτη

Η Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και η Γνωμοδοτική Επιτροπή για το Σακχαρώδη Διαβήτη διοργανώνουν Ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 11 Απριλίου 2014, στο Αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης.