"Gif Me a Break" – Απαντώντας στις ενοχλητικές ερωτήσεις που αφορούν τον διαβήτη, με μια εικόνα!

γλυκουλι, διαβητης, ερωτησεις, απαντησεις, glykouli, glykouligr, diabetes, health, life

Οι ερωτήσεις γίνονται συνήθως με καλή διάθεση, από ανθρώπους που νοιάζονται για εσένα ή σε αγαπάνε, επειδή πραγματικά ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τον διαβήτη. Φυσικά, μερικές φορές υπάρχει το απατεώδες σχόλιο του “ειδικού” για τον διαβήτη, ο οποίος, παρά το γεγονός ότι δεν έχει ιδέα για τον διαβήτη και το τι είναι, πιστεύει ότι θα μπορούσαν να σας θεραπεύσουν με ένα πιάτο μπάμιες, αλλά αυτό το είδος ελπίζω να μην είναι το συνηθισμένο.
Αλλά τι κάνεις όταν οι ερωτήσεις και τα σχόλια έρχονται στα αυτιά σου σε καθημερινή βάση; Για τις στιγμές που έχεις ενέργεια μπορείς να δώσεις μια μικρή εξήγηση σε κάποιον. Και αυτό είναι πάντα ένα καλό αίσθημα.
Υπάρχουν και φορές που είσαι εξαντλημένος ψυχολογικά και δεν μπορείς να υπερασπιστείς τον διαβήτη. Μερικά σχόλια είναι πολύ κουραστικά να απευθυνθείς.
Και για αυτές τις φορές υπάρχει ένα καλοφτιαγμένο gif που έχει τη δύναμη να κάνει τη διαφορά.
“Πως είναι ο διαβήτης σου σήμερα;”

Μια τόσο μεγάλη ερώτηση, και πόσες λεπτομέρειες μπορεί να θέλει κάποιος; Μπορεί να φέρει μια τεράστια συζήτηση.
Ο διαβήτης υπάρχει, χειρίζεται. Έχω την κοινότητα μου, τους γιατρούς που με βλέπουν συχνά και τη μέθοδο που το διαχειρίζομαι. Ευχαριστώ που με ρώτησες πάραυτα.
“Είναι υπό έλεγχο ο διαβήτης σου;”

Δείτε χαρακτηριστικά τα μάτια της γάτας πως κινούνται σε διάφορες κατευθύνσεις, γιατί αυτή η ερώτηση δεν αρχίζει να αναγνωρίζει την περίπλοκη έννοια της λέξης “ελεγχόμενος”.
“Αυτό είναι ένας βομβητής;”

Αυτή η αντλία ινσουλίνης; Είναι απολύτως ένας βομβητής. Απλά στέλνω SOS στο πάγκρεας μου.
“Μόλις είδα ένα άρθρο στο ίντερνετ που αναφέρεται στην αντιστροφή του διαβήτη με καφέ, κανέλα, κλπ. Να το δοκιμάσεις!”

Δεν υπάρχει κανένα φαγητό στον κόσμο που μπορεί να θεραπεύσει τον διαβήτη. Μπορείς να ψωνίσεις μέχρι να πέσει η γούνα σου, αλλά και πάλι δεν θα βρεις θεραπεία. Μακάρι να υπήρχε ένας τρόπος να κάνουμε επανεκκίνηση στο πάγκρεας μας, αλλά προς το παρόν, διαχειριζόμαστε την κατάσταση με καλές αποφάσεις στο φαγητό και τα φάρμακα όπως μας τα γράφουν οι γιατροί μας.
“Πρέπει απλά να αποφύγεις τους υδατάνθρακες για να θεραπεύσεις τον διαβήτη”

Εννοείς… εννοείς ότι το μυστικό ήταν εκεί όλη την ώρα; Σίγουρα μπορείς με μια δίαιτα χαμηλή σε υδατάνθρακες να διαχειριστείς καλύτερα τον διαβήτη, αλλά αποκλείεται να τον θεραπεύσει. Τίποτα δεν το κάνει, ακόμα τουλάχιστον.
“Η γάτα της μαμάς μου είχε διαβήτη”

Αυτή η γάτα είναι ητέλεια απάντηση στην ερώτηση…
“Θεέ μου, θα σου κοπούν τα πόδια!”

Ποιος το λέει αυτό σε κάποιον;! Το να ανοίξεις την κουβέντα με αυτόν το τρόπο, σίγουρα δεν θα σπάσεις τον πάγο. Είναι σαν να λες σε κάποιον, “Ωραίο αμάξι, ήξερες ότι τα τροχαία σκοτώνουν κάθε χρόνο 1,3 εκατ. άτομα;”. Ναι ξέρουμε τα ρίσκα που έχει ο διαβήτης. Και είναι καλύτερο να ξέρουμε ότι οι άνθρωποι δουλεύουν για να τα απομακρύνουν αυτά ρίσκα, παρά να μας δείχνουν τρόπους που ο διαβήτης μπορεί να έχει περισσότερη επιρροή στις ζωές μας.
“Τουλάχιστον δεν είναι [βάλτε κάποια άλλη ασθένεια εδώ]”

Ελάτε τώρα… μην συγκρίνετε ασθένειες. Δεν είναι διαγωνσιμός στο ποιος έχει “υποφέρει περισσότερο” ή ταξιδέψει σε έναν πιο δύσκολο δρόμο. Το να ζεις με αυτό είναι ειδική εμπειρία και διαφορετική για κάθε άτομο. Οπότε μη μου λέτε “τουλάχιστον δεν είναι…” ή “να είσαι ευγνώμων που δεν έχεις…”. Ξέρω για τι πράγμα είμαι ευγνώμων και τι με ενοχλεί. Κάνω το καλύτερο που μπορώ για να βγάλω άκρη με το πρόβλημα μου, χω΄ρις να προσθέτω το ψυχολογικό εμπόδιο, ευχαριστώ πολύ.
Και γι’ αυτό λέμε τις προσωπικές διαβητικές μας ιστορίες… γιατί κάθε φωνή μετράει.

 

Πηγή: asweetlife.org
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα