Πρέπει να αποκαλύψετε τον διαβήτη σας σε μια συνέντευξη για εργασία;

συνεντευξη, εργασια, διαβητης, αναγκες, glykouli, glykouligr, diabetes, health, interview, workplace, work

Πρέπει να πείτε στο άτομο που σας παίρνει συνέντευξη για μια δουλειά ότι έχετε διαβήτη; Κανείς δεν μπορεί να το απαντήσει για εσάς, αφού όλοι έχουμε το δικό μας, μοναδικό σύνολο παραγόντων. Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν αποφασίσει να αποκρύψουν τον διαβήτη τους μέχρι να περάσει λίγος καιρός ώστε να προσαρμοστούν μετά την πρόσληψή τους και να έχουν “αποδείξει” τον εαυτό τους. Το κλειδί είναι να κάνετε ό, τι είναι σωστό για εσάς.
Αν πρόκειται να αναφέρετε τον διαβήτη σας, προετίνεται να υπογραμμίσετε το σημείο ότι αναλαμβάνετε την πλήρη ευθύνη για την υγεία σας έτσι ώστε να μην επηρεάζει την εργασία σας. Επίσης, συμβάλλει στην εμφάνιση εμπιστοσύνης και δείχνετε πίστη στα λόγια σας – κάτι που ο συνομιλητής σας θα βρει πολύ θετικό.
Σε αυτό το κείμενο, θα συζητήσουμε διάφορους λόγους για τους οποίους μπορεί να θέλετε ή να μη θέλετε να αναφέρετε τον διαβήτη σας τόσο νωρίς.

Επιλέγοντας να μοιραστείτε τον διαβήτη μετά την πρόσληψη

Είναι λογικό να σκέφτεστε να αναφέρετε αργότερα τον διαβήτη σας, αν φοβάστε ότι το άτομο που σας παίρνει τη συνέντευξη μπορεί να προκαλέσει αρνητικές προκαταλήψεις για τα άτομα με διαβήτη και θα μπορούσε να τις εφαρμόσει αδίκως. Μπορεί να ανησυχείτε ότι θα θεωρηθεί ιατρικό εμπόδιο ή ότι ο υπεύθυνος της συνέντευξης μπορεί να πιστεύει ότι δεν μπορείτε να χειριστείτε τις απαιτήσεις εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι περισσότερο ανησυχητικό εάν η δουλειά είναι αρκετά δραστήρια.
Ίσως να ανησυχείτε ότι αν προσληφθείτε, ο υπέυθυνος μπορεί να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με τους συναδέλφους σας στο χώρο εργασίας σας, προτού να είστε έτοιμοι να το πείτε εσείς. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε υπερβολική ανησυχία από έναν συνάδελφο, ο οποίος αναλαμβάνει να σας τσεκάρει συνεχώς και να σας ρωτάει τακτικά αν είστε εντάξει. Μερικοί άνθρωποι θα ήταν άνετοι με αυτό και άλλοι όχι.
Είναι επίσης δίκαιο να αναρωτηθείτε εάν ο εργοδότης σας μπορεί να φοβηθεί ότι είστε ιατρικό εμπόδιο ή ότι μπορεί να χάσετε πρόσθετη εργασία λόγω του διαβήτη.
Εάν το ένστικτό σας σας λέει να αποφύγετε να μοιραστείτε ότι έχετε διαβήτη, μπορεί να είναι η πιο σοφή λύση για εσάς.

Πιθανοί λόγοι για να αποκαλύψετε τον διαβήτη σε μια συνέντευξη εργασίας

Από την άλλη πλευρά, μπορεί να αισθανθείτε ότι διαχειρίζεστε καλά τον διαβήτη και τη γενική υγεία σας και είστε κατάλληλοι για τη δουλειά για την οποία υποβάλλετε αίτηση. Έτσι, μπορείτε να μεταφέρετε το γεγονός ότι φροντίζετε πολύ καλά τον εαυτό σας ως μέρος του επιχειρήματός σας για την πρόσληψή σας.
Ίσως θελήσετε επίσης, να παρουσιάσετε οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τις ανάγκες που μπορεί να έχετε κατά την πρόσληψή σας. Μερικοί άνθρωποι με διαβήτη επιλέγουν να μοιραστούν ότι μπορεί μερικές φορές να χρειαστούν πρόσβαση σε τρόφιμα ή τα φάρμακά τους και μπορεί να μην είναι σε θέση να παραλείψουν ένα διάλειμμα. Κάθε ένας από εμάς έχει ένα εντελώς ατομικό σύνολο συνθηκών, αλλά μερικοί άνθρωποι με διαβήτη μοιράζονται σε συνεντεύξεις ότι έχουν απαιτήσεις για την υγεία τους και θέλουν να είναι βέβαιοι ότι η δουλειά τους θα είναι κατάλληλη για αυτούς και τις ανάγκες τους.
Φυσικά, ο νόμος προσφέρει προστασία στα άτομα με διαβήτη, αλλά η φύση των διαφορετικών θέσεων εργασίας ποικίλλει σε μεγάλο βαθμό και οι συζητήσεις για το πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες στην εργασία αρχίζουν μερικές φορές κατά τη διάρκεια της συνέντευξης.
Σε ορισμένους τύπους εργασίας, η επικοινωνία με τους ανθρώπους είναι πλεονέκτημα. Κατά τη συνέντευξη για μια δουλειά στον χώρο της υγείας για παράδειγμα, θα μπορούσε κανείς να μοιραστεί ότι έχει διαβήτη και μπορεί εύκολα να αναπτύξει σχέσεις και να είναι υπομονετικός με άλλους που αντιμετωπίζουν μια νόσο.

Πρέπει να κρατήσετε το μυστικό τον διαβήτη σας;

Μπορούμε όλοι να κάνουμε ό, τι θέλουμε, αλλά ας εξετάσουμε το ζήτημα ορθολογικά. Η απόφαση να κρατάτε τον διαβήτη σας μυστικό στην εργασία επ ‘αόριστον μπορεί να εξαρτάται από την απάντηση σε μερικές ερωτήσεις:

  • Υπάρχει πιθανότητα να χρειαστείτε ιατρική βοήθεια;
  • Εάν ναι, είναι σημαντικό αυτό σε σας;
  • Μπορεί αυτό να θέσει τους άλλους σε πιθανούς κινδύνους;

Εάν απαντήσατε ναι σε μία από τις δύο τελευταίες ερωτήσεις, ίσως θελήσετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να μοιραστείτε με τουλάχιστον ένα άλλο άτομο στο χώρο εργασίας σας, το γεγονός ότι έχετε διαβήτη. Αν χρειαστείτε έκτακτη ιατρική βοήθεια, οποιαδήποτε καθυστέρηση στη διαπίστωση του τι πάει λάθος θα μπορούσε να σας θέσει σε κίνδυνο.
Επίσης, εάν υποψιάζεστε ότι η απόκρυψη του διαβήτη σας μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη αυτοδιαχείριση του διαβήτη, σίγουρα θα θελήσετε να εξετάσετε εάν οποιαδήποτε πλεονέκτημα της απόκρυψης του διαβήτη σας υπερτερεί των πιθανών συνεπειών. Ό, τι κι αν επιλέξετε, να γνωρίζετε ότι ένα άτομο είναι γενικά καλά σεβαστό για τη διαχείριση μιας σκληρής κατάστασης, ενώ ταυτόχρονα είναι ικανός στη δουλειά του.
Ποια ήταν η εμπειρία σας με την αποκάλυψη του διαβήτη σας στην εργασία; Παρακαλώ μοιραστείτε τη μαζί μας!
 

Πηγή: diabetesdaily
Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα