Εγκινιάζεται το Diabetes Shop της Medtronic, το πρώτο κατάστημα για τον Διαβήτη

κατάστημα medtronic
κατάστημα medtronic

Εγκαινιάζεται την άλλη Τετάρτη, 22 Μαΐου το Diabetes Shop,  το πρώτο διεθνώς κατάστημα για το Διαβήτη από την εταιρία Medtronic, με στόχο να αποτελέσει ένα σύγχρονο hot spot για τη σωστή πληροφόρηση και εκπαίδευση των ατόμων με διαβήτη.
Το κατάστημα στεγάζεται στον Πύργο Αθηνών, κοντά στα περισσότερα Διαβητολογικά Κέντρα και βρίσκεται στη διάθεση των διαβητικών και των οικείων τους που θέλουν να ενημερωθούν σχετικά με τις τεχνολογίες που κυκλοφορούν και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βελτιώσουν τη διαχείριση της ασθένειας.
Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 7 το απόγευμα.

Η νέα τεχνολογία στην Ελλάδα

Η ινσουλίνη χορηγείται στα άτομα με διαβήτη είτε μέσω σύριγγας ή «πένας» είτε μέσω αντλιών έγχυσης. Ωστόσο, οι αντλίες οι οποίες για κάποιους ασθενείς έχουν αποδειχθεί ιδιαιτέρως αποτελεσματικές στη ρύθμιση του σακχάρου τους, στην Ελλάδα έχουν χαμηλή διείσδυση. Το ποσοστό χρήσης υπολογίζεται στο 8% με 10% των ατομων με διαβήτη όταν στην Ευρώπη το ποσοστό είναι στο 17% κατά μέσο όρο. Σύμφωνα με τον Alberto Andolina, Sr. Director, Marketing & Strategy, EMEA, Diabetes, ο λόγος είναι η έλλειψη γνώσης και σωστής πληροφόρησης, που δημιουργούν αμφιβολίες και φόβο, αλλά και οι δυσκολίες που συνδέονται με τις δυνατότητες του συστήματος υγείας να αναλάβει την ενημέρωση των πολιτών, σημείο όπου χρειάζεται στήριξη.
Βέβαια, τα άτομα με διαβήτη έχουν να αντιμετωπίσουν και επιπρόσθετα προβλήματα, λόγω της γραφειοκρατίας και της πρακτικής που ακολουθεί ο ΕΟΠΥΥ. H πρόσβαση στη νέα τεχνολογία και η αποζημίωση της δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση, παρότι μπορεί να ωφελήσει σημαντικά τα άτομα με διαβήτη, βοηθώντας τη ρύθμιση τους και κατ’ επέκταση επιτυγχάνοντας εξοικονομήσεις από την αποφυγή επιπλοκών και εξόδων.

Τι δήλωσαν τα στελέχη της εταιρίας

Στη συνέντευξη Τύπου για την έναρξη λειτουργίας του καταστήματος, ο Managing Director της Medtronic Ελλάς, κ. Δημήτρης Νίκας σημείωσε πως «Πρόκειται για μια σπουδαία καινοτομία και ένα μεγάλο βήμα στην Ελλάδα από τη Medtronic. Ταυτόχρονα, είναι μεγάλη η τιμή και η χαρά μας που η χώρα μας αποτελεί το πρώτο σημείο εφαρμογής αυτής της καινοτομίας παγκοσμίως. Πιστεύουμε πως η τεχνολογία αποτελεί το μέλλον για το διαβήτη και θέλουμε να προσφέρουμε στους ασθενείς περισσότερη γνώση και πρόσβαση στις θεραπείες. Αυτό ακριβώς θα συμβαίνει στο DIABETES.SHOP. Επιπλέον, πρωτοβουλίες σαν αυτή αντανακλούν τη φιλοδοξία μας να φέρουμε τις τεχνολογίες και τις θεραπείες μας πιο κοντά στο κοινό και να παρέχουμε σε όλους καλύτερη πρόσβαση στις λύσεις που προσφέρει η Medtronic».
Από την πλευρά του, ο κ. Γιάννης Γαβριατόπουλος, Diabetes Unit Manager της MedtronicΕλλάς, εξήγησε αναλυτικά τι προσφέρει αυτή η νέα εγκατάσταση στους ασθενείς και τις οικογένειές τους: «Το πιο σημαντικό για εμάς είναι πως κάθε ασθενής θα εξυπηρετείται άμεσα, ανά πάσα στιγμή χωρίς περιορισμούς. Το DIABETES.SHOP είναι εύκολα προσβάσιμο και μπορεί να υποστηρίξει όλους τους ασθενείς με διαβήτη τύπου 1 και 2. Μεταξύ των υπηρεσιών που θα παρέχονται στο κατάστημα θα είναι η εκπαίδευση στο λογισμικό διαχείρισης θεραπείας CareLink το οποίο διευκολύνει την παρακολούθηση της ρύθμισης από το γιατρό και, κατ’ επέκταση, την επικοινωνία γιατρού – ασθενή, η παρακολούθηση εκπαιδευτικών workshops τα οποία θα συμβάλουν στη βελτίωση της ρύθμισης τους, η πρόσβαση στην ενημέρωση για τις μελλοντικές τεχνολογικές εξελίξεις της MedtronicDiabetes και η περαιτέρω εκπαίδευση».

Πηγές: healthmag.gr, virus.com.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Ερευνητές κατασκεύασαν τα πρώτα κύτταρα που αποφεύγουν την επίθεση από το ανοσοποιητικό σύστημα
Περισσότερα

Ερευνητές κατασκεύασαν τα πρώτα κύτταρα που μπορούν να μεταμοσχευθούν και να αποφύγουν την επίθεση του ανοσοποιητικού συστήματος

Ερευνητές από το Salk Institute στις ΗΠΑ έχουν κάνει σημαντική πρόοδο στην προσπάθεια για την εύρεση ασφαλούς και…