Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 262 θερμίδες, 4,1 γρ. λίπος, 8,5 γρ. υδατανθράκων, 46,1 γρ. πρωτεΐνη.
ΥΛΙΚΑ
1 στήθος κοτόπουλου
30 γραμμ. μοτσαρέλα με χαμηλά λιπαρά
1 καρδιά αγκινάρας
1 κ.γ. ψιλοκομμένες λιαστές τομάτες
5 μεγάλα φύλα βασιλικόυ
1 σκελίδα σκόρδο
¼ κ.γ. κάρι σε σκόνη
¼ κ.γ. πάπρικα
Λίγο πιπέρι
Οδοντογλυφίδες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 185 βαθμούς.
- Χαράζουμε βαθιά το στήθος του κοτόπουλου, σχεδόν μέχρι τη μέση.
- ψιλοκόβουμε τημοτσαρέλα, την αγκινάρα, το βασιλικό, τη τομάτα και το σκόρδο. Τα ανακατεύουμε γεμίζουμε με αυτά το κοτόπουλο εκεί που το έχουμε χαράξει.
- Με οδοντογλυφίδες ενώνουμε τις άκρες του κοτόπουλου εκεί που το έχουμε χαράξει ώστε να μη φεύγει η γέμιση.
- Τοποθετούμε το στήθος του κοτόπουλο σεαντικολλητικόχαρτί και βάζουμε πιπέρι, κάρι και πάπρικα.
- Το ψήνουμε για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το μέγεθος του στήθους).
Πηγή: diabetesstrong.com