Κεφτεδάκια με γαλοπούλα και σπανάκι

Κεφτεδάκια με γαλοπούλα και σπανάκι
Κεφτεδάκια με γαλοπούλα και σπανάκι

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 180 θερμίδες, γρ. λίπος, 8 γρ. υδατανθράκων, 19 γρ. πρωτεΐνη.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

450 γρ. κιμάς γαλοπούλας άπαχος
1 αυγό
2 κ.σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
½ φλυτζάνι τριμμένο ψωμί ολικής άλεσης
2 σκελίδες σκόρδο
2 κ.γ. αποξηραμένος βασιλικός
Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
280 γρ. Ψιλοκομμένο κατεψυγμένο σπανάκι (αποψυγμένο και καλά στραγγισμένο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Τοποθετούμε όλα τα συστατικά σε μεγάλο μπολ και ανακατεύουμε καλά.
  3. Λαδώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε επάνω του τους κεφτέδες. Τα βάζουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά
  4. Τα βγάζουμε και τα σερβίρουμε ζεστά. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ¾ του φλυτζανιού ζυμαρικά ολικής άλεσης και 1/3 του φλυτζανιού σάλτσα τομάτας.

Πηγή: diabetes foodhub

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα