Το BAQSIMI είναι το πρώτο και μοναδικό ρινικό σπρεί γλυκαγόνου που ενέκρινε ο FDA για την αντιμετώπιση της σοβαρής υπογλυκαιμίας

το baqsimi είναι το πρώτο και μοναδικό ρινικό σπρέι γλυκαγόνου
το baqsimi είναι το πρώτο και μοναδικό ρινικό σπρέι γλυκαγόνου

Ο FDA έδωσε έγκριση για το BAQSIMI, το πρώτο και μοναδικό ρινικό σπρέι γλυκαγόνου για την αντιμετώπιση της σοβαρής υπογλυκαιμίας.
Ο Αμερικάνικος Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενέκρινε το BAQSIMI της Lilly, την πρώτη ρινική σκόνη (γλυκαγόνου) 3mg για την αντιμετώπιση της σοβαρής υπογλυκαιμίας σε ανθρώπους με διαβήτη άνω των τεσσάρων ετών. Πρόκειται για την πρώτη και μοναδική μορφή γλυκαγόνου που λαμβάνεται από τη μύτη και σχεδιάστηκε ως μέσο διάσωσης σε περιπτώσεις σοβαρής υπογλυκαιμίας.
Η σοβαρή υπογλυκαιμία αποτελεί επείγον περιστατικό για τα άτομα με διαβήτη. Κατά τη διάρκεια ενός περιστατικού υπογλυκαιμίας επηρεάζεται η λειτουργία του εγκεφάλου και του σώματος και για την ανάκαμψη του οργανισμού χρειάζεται επέμβαση από άλλο άτομο. Αν δεν αντιμετωπιστεί, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις όπως την απώλεια των αισθήσεων, κώμα και θάνατο.
Το BAQSIMI είναι μια φορητή, ξηρή μορφή γλυκαγόνου σε ρινικό σπρέι, που είναι έτοιμο προς χρήση χωρίς να χρειάζεται ανασύσταση ή προπαρασκευή. Η κάθε δόση είναι 3 mg. Απορροφάται από τη μύτη οπότε δεν χρειάζεται να την εισπνεύσει κανείς. Το BAQSIMI δε χρειάζεται ψυγείο και διατηρείται σε θερμοκρασίες μέχρι και 30 βαθμούς κελσίου μέσα στην ειδική συσκευασία στην οποία διατίθεται.
H Lilly αγόρασε το BAQSIMI από τη Locemia Solutions το 2015 και πρόκειται για μια νέα μορφή γλυκαγόνου για χρήση σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Ο διευθύνων σύμβουλος και ένας από τους ιδρυτές της Locemia Solutions, Dr. Claude Piche, αναφέρει ότι το BAQSIMI εμπνεύστηκε ο συνιδρυτής της εταιρίας, Robert Oringer. Ο Oringer έχει δύο γιους που έχουν διαγνωστεί με διαβήτη τύπου 1.
Πηγή: ASweetLife.org

Total
3
Shares
Σχετικά άρθρα