Η Amazon, η Apple και η Google στην αρένα της τεχνολογίας του διαβήτη

Η Amazon, η Apple και η Google ετοιμάζονται να μπουν στην αρένα της τεχνολογίας συσκευών του διαβήτη
Η Amazon, η Apple και η Google ετοιμάζονται να μπουν στην αρένα της τεχνολογίας συσκευών του διαβήτη

Μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας όπως η Apple, η Amazon και η Google στρέφουν την προσοχή τους και επενδύουν όλο και περισσότερο σε τεχνολογία σχετική με την αντιμετώπιση του διαβήτη. Tα ιατροτεχνολογικά προϊόντα κατέχουν μεγάλο μερίδιο στην αγορά και προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 ο τζίρος τους θα φτάσει τα $ 149 δισεκατομμύρια, ενώ η αγορά των ιατροτεχνολογικών προϊόντων του διαβήτη προβλέπεται να φτάσει τα $ 38 δισεκατομμύρια.
Καθώς περισσότεροι από 100 εκατομμύρια άνθρωποι παγκόσμια πάσχουν από διαβήτη, το κομμάτι της πίτας για αυτούς τους κολοσσούς της τεχνολογίας είναι τεράστιο. Λόγω του γεγονότος ότι η ασθένεια είναι τόσο διαδεδομένη, η Apple, η Amazon και η Google θέλουν να δημιουργήσουν νέα εργαλεία για τους ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη ώστε να διαχειρίζονται την ασθένειά τους καλύτερα.
Σύμφωνα με το CNBC, η κατασκευάστρια εταιρία ιατροτεχνολογικών προϊόντων, Dexcom, συνεργάζεται με την Apple και την Google για να φέρουν καινούριο υλικό στον χώρο του διαβήτη.
Η Verily, που παλιότερα ήταν γνωστή ως Google Life Sciences, θέλει να κάνει την παρουσία της σε αυτό το χώρο αισθητή, κατασκευάζοντας μαζί με τη Dexcom νέες συσκευές διαρκούς παρακολούθησης γλυκόζης.
Η Apple από την άλλη πλευρά, συνεργάζεται με την Dexcom, ώστε από κοινού να κατασκευάσουν εργαλεία για το ρολόι της Apple και το iPhone. Τα εργαλεία αυτά θα έχουν δυνατότητα να συνδέονται με διάφορες συσκευές που χρησιμοποιούνται για το διαβήτη, ώστε να προσφέρουν ευκολότερη διαχείριση της ασθένειας.
Η Amazon σχεδιάζει συστήματα συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, τα οποία θα κάνουν χρήση του δημοφιλούς της λειτουργικού Alexa, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στους διαβητικούς να ελέγχουν τα επίπεδα σακχάρου τους χρησιμοποιώντας φωνητικές εντολές.
Η δημιουργία ενός συστήματος φροντίδας για τα άτομα με διαβήτη μέσω της συνεργασίας των διάφορων εταιριών, μπορεί να είναι ο καλύτερος τρόπος για να υπάρξει ευαισθητοποίηση και πιθανά να μειωθεί το κόστος της θεραπείας. Και μια τελευταία σκέψη: Μπαίνουμε σε μια νέα εποχή με συνεργασία μεταξύ των μεγάλων εταιριών που κατασκευάζουν εργαλεία για τη διαχείριση του διαβήτη. Η τεχνολογία που θα προκύψει από αυτή τη συνεργασία, είναι πιθανό ότι θα ωφελήσει τα άτομα με διαβήτη πολύ περισσότερο απ’ ότι αν η κάθε μία συνεχίσει να δημιουργεί εργαλεία αποκλειστικά και μόνο για τις συσκευές που κατασκευάζει η ίδια.

Πηγές: Forbes, Cnbc

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Καινοτόμα συσκευή επιτρέπει τη μακροχρόνια μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων
Περισσότερα

Καινοτόμα συσκευή επιτρέπει τη μακροχρόνια μεταμόσχευση βλαστοκυττάρων σε ποντίκια με διαβήτη τύπου 1

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τόκυο έχουν αναπτύξει μια καινοτόμα συσκευή για την μακροπρόθεσμη μεταμόσχευση ανθρώπινων βήτα κυττάρων…
Περισσότερα

Ερευνητές μελετούν νέο τρόπο επούλωσης των διαβητικών πληγών ενεργοποιώντας «κρυφό» μηχανισμό στο σώμα

Ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα αναζητούν τρόπους για να θεραπεύσουν τις πληγές χρησιμοποιώντας μια θεραπευτική πρωτεΐνη