Αλλάζει η τιμή αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης κετονών του αίματος

αλλάζει η τιμή αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης κετόνων
αλλάζει η τιμή αποζημίωσης των ταινιών μέτρησης κετόνων

Σχεδόν μηδενική θα είναι πλέον η συμμετοχή των ασφαλισμένων στις ταινίες μέτρησης κετονών του αίματος, μιας και με νέο ΦΕΚ που δημοσιεύτηκε, η τιμή αποζημίωσής τους καθορίζεται στα 19,50€.

Η τιμή αποζημίωσης που ίσχυε μέχρι τώρα ήταν 8,90 €, το οποίο σημαίνει ότι οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ έπρεπε να χρεώνονται περίπου με 10 ευρώ ανά κουτί για να προμηθευτούν τις ταινίες.

Η νέα απόφαση που εκδόθηκε τροποποιεί τη ΔΒ4Γ/οικ. 5599/8-2-2018 απόφαση «Καθορισμός τιμών αποζημίωσης στα εγκεκριμένα από τον ΕΟΠΥΥ σκευάσματα ειδικής διατροφής και αναλώσιμου υγειονομικού υλικού» (ΦΕΚ Β΄532/16-02-2018) και την οικ.40025/29-9-2017 απόφαση «Καθορισμός τιμών αποζημίωσης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού» (ΦΕΚ Β΄3491/05-10-2017) (ΦΕΚ 2917 Β’/12.7.2019).

Με τη νέα αυτή ρύθμιση, τίθεται πλέον έδαφος για καλύτερη συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ. Με το Libre να έχει αποζημιωθεί και με τα αναλώσιμα να έχουν πλέον μηδενική συμμετοχή, έχουν ήδη μπει οι βάσεις για καλύτερη πρόσβαση των ασφαλισμένων στις νέες τεχνολογίες.

Μιας και από την αρχή του νέου έτους περιμένουμε νέα προϊόντα για τη διαχείρηση του διαβήτη στην Ελληνική αγορά, είμαστε πλέον αισιόδοξοι ότι οι διαδικασίες για την ένταξή τους στο σύστημα αποζημίωσης θα γίνει με γοργότερους ρυθμούς απ’ ότι συνέβη με το Libre.

Σας παραθέτουμε τον αναλυτικό πίνακα με τις ταινίες που συμπεριλαμβάνονται στη νέα απόφαση.

 
πως θα αποζημιώνονται οι ταινίες κετονών
 

Glykouli.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Μέχρι 5 Σεπτεμβρίου η υποβολή Μηχανογραφικού για εισαγωγή στα Πανεπιστήμια υποψήφιων με σοβαρές παθήσεις

Εκδόθηκε από το υπουργείο Παιδείας η εγκύκλιος για την υποβολή ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια…