Η επόμενη γενιά συστημάτων μέτρησης γλυκόζης ακούει στο όνομα της Biolinq

η νέα τεχνολογία αισθητήρων γλυκόζης ακούει στο όνομα της biolinq
η νέα τεχνολογία αισθητήρων γλυκόζης ακούει στο όνομα της biolinq

Η επόμενη γενιά συστημάτων μέτρησης γλυκόζης υπόσχεται εξαρτήματα μικρότερα, λιγότερο παρεμβατικά, πιο αξιόπιστα και φθηνότερα από αυτά που υπάρχουν σήμερα στην αγορά. Ένα τέτοιο σύστημα κατασκευάζει αυτή τη στιγμή η Biolinq, μια ανερχόμενη εταιρία με βάση το San Diego της Αμερικής.
Το σύστημα, που έχει το μέγεθος μικρού νομίσματος και τοποθετείται στο δέρμα με λίγη πίεση, θα χρησιμοποιεί τεχνολογία μικροσυστοιχιών για καλύτερη ακρίβεια και θα περιέχει ένα μικροτσιπ που θα χειρίζεται τις μετρήσεις και τη συνδεσιμότητα.
Αν και αναμένεται να κυκλοφορήσει σε λίγα χρόνια, τα αποτελέσματα των δοκιμών που πραγματοποιούνται αυτή τη στιγμή είναι εντυπωσιακά, γεγονός που το καθιστά μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία.
Σχέδιο του συστήματος της Biolinq

Κάποια από τα χαρακτηριστικά του νέου συστήματος.

  • Ο αισθητήρας έχει το σχήμα εξάγωνου και το μέγεθός του είναι περίπου αυτό ενός εικοσάλεπτου και θα είναι λεπτότερο από οποιοδήποτε CGM κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή. Θα τοποθετείται στο χέρι σαν τσιρότο και θα διαθέτει αυτοκόλλητο έμπλαστρο στην πλευρά που ακουμπάει στο δέρμα, το οποίο θα διαρκεί τουλάχιστον επτά ημέρες.
  • Κάθε αισθητήρας διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία και περίβλημα που θα περιέχει όλα τα υπόλοιπα εξαρτήματα. Οι αισθητήρες θα τοποθετούνται στο δέρμα με μια συσκευή που θα την πιέζει κανείς με το δάχτυλό του και θα είναι έτοιμη για χρήση με το που βγει από το κουτί.
  • Το Biolinq θα μπορεί να τοποθετείται σε διάφορα μέρη του σώματος που δεν μπορούν να τοποθετηθούν τα συστήματα που κυκλοφορούν μέχρι τώρα λόγω του υποδόριου λίπους και θα ωφελήσει ιδιαίτερα τα πολύ μικρά παιδιά που έχουν λιγότερα σημεία για να τοποθετήσουν τον αισθητήρα.
  • Η λειτουργία του διαφέρει από τα συστήματα που υπάρχουν μέχρι τώρα. Με την τεχνολογία μικροσυστοιχιών, μια συστοιχία μίνι αισθητήρων ελέγχουν το διάμεσο υγρό στην επιδερμίδα (περίπου μισό χιλιοστό κάτω από το δέρμα), αντί για το παραδοσιακό μικρόσκοπικό καλώδιο που τοποθετείται βαθύτερα κάτω από το δέρμα, και που διαθέτουν τα υπάρχοντα συστήματα.
  • Όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα βρίσκονται μέσα στο περίβλημα του αισθητήρα και δεν θα χρειάζεται να τοποθετείται από πάνω ξεχωριστός πομπός, όπως συμβαίνει με πολλά υπάρχοντα συστήματα.
  • Στο εσωτερικό, διαθέτει μικροτσιπ που επιτελεί τις λειτουργίες επεξεργασίας και παρακολούθησης των τιμών της γλυκόζης και θα μεταδίδει τα δεδομένα μέσω bluetooth σε εφαρμογή του κινητού και πιθανά σε άλλες συσκευές.
  • Ο αισθητήρας θα λειτουργήσει ως πλατφόρμα που εκτός από την γλυκόζη, θα μπορεί να παρακολουθεί και βιοδείκτες για άλλες παραμέτρους της υγείας.

Ο Δρ. Jared Tangney, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας λέει ότι:

“Προσπαθούμε να επαναπροσδιορίσουμε τα συστήματα διαρκούς μέτρησης. Η προσέγγισή μας είναι πολύ διαφορετική από αυτή που κυκλοφορεί στην αγορά. Το όραμά μας είναι να απλοποιήσουμε και να βελτιώσουμε την την εμπειρία των χρηστών των CGMS και να κάνουμε αυτά τα συστήματα πιο προσιτά σε ανθρώπους με διαβήτη.”

Η Biolinq πρόσφατα πήρε χορηγία από το JDRF ύψους 4,75 εκατ. δολαρίων για την ανάπτυξη του συγκεκριμένου προϊόντος.

Πηγή: healthline.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
Gika-travelling diabetes
Περισσότερα

Ταξιδεύοντας στη χώρα του διαβήτη

Ο διαβήτης όταν πρωτοεμφανίζεται στη ζωή ενός παιδιού, αποτελεί για ολόκληρη την οικογένεια ένα αναπάντεχο ταξίδι. Η "χώρα" του διαβήτη είναι άγνωστη και φαντάζει τρομακτική και απειλητική. 

διαβήτης, αναλώσιμα, φαρμακεία
Περισσότερα

ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ: Ενεργοποίηση ηλεκτρονικής συνταγογράφησης αναλώσιμου υγειονομικού υλικού σε ανασφάλιστους

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ – ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ:  Ενεργοποιήθηκε η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του αναλώσιμου υγειονομικού υλικού…