Μηλόπιτα

Μηλόπιτα
Μηλόπιτα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα: 162 θερμίδες, 8 γρ. λίπος, 8 γρ. υδατανθράκων, 1 γρ. πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κατεψυγμένο φύλο πίτας έτοιμο για ψήσιμο
  • 3 μήλα Granny Smith, χωρίς φλούδα και κουκούτσια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1/3 του φλιτζανιού καφέ υποκατάστατο ζάχαρης
  • 1 κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη με χαμηλά λιπαρά
  • 1 πρέζα αλεσμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. άπαχο γάλα
  • 1 κ.γ. κρυσταλλική ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Τοποθετούμε το φύλο της πίτας σε μια ταψί για πίτες 15 εκ. ή σε μια στρογγυλή ρηχή κατσαρόλα, και επιτρέπουμε στη ζύμη να σκεπάζει τις άκρες του ταψιού.
  2. Γεμίζουμε το φύλο με φέτες μήλου. Πασπαλίζουμε με το καφέ υποκατάστατο ζάχαρης και την κανέλα. Προσθέτουμε ομοιόμορφα μαργαρίνη. Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο. Διπλώνουμε τα το φύλο πάνω από τα μήλα.
  3. Αλείφουμε το πάνω μέρος με γάλα και πασπαλίζουμε με κρυσταλλική ζάχαρη. Ψήνουμε για 45 λεπτά μέχρι η γέμιση να κάνει φουσκάλες και η κρούστα να ροδίσει. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε.

Πηγή: ontrackdiabetes

Total
4
Shares
Σχετικά άρθρα