Η Lilly θα ξεκινήσει τη διάθεση γενόσημης μορφής της Humalog στις ΗΠΑ

Η Lilly θα ξεκινήσει τη διάθεση γενόσημης μορφής της Humalog στις ΗΠΑ
Η Lilly θα ξεκινήσει τη διάθεση γενόσημης μορφής της Humalog στις ΗΠΑ

Η Lilli ανακοίνωσε ότι από τις αρχές Απριλίου στην Αμερικανική αγορά θα διατίθενται γενόσημα της Humalog Mix 75/25 KwikPen και η Humalog Junior KwikPen στην μισή τιμή από ότι διατίθενται τώρα τα συγκεκριμένα σκευάσματα.
Σύμφωνα με την εταιρία, τα δύο αυτά σκευάσματα αποτελούν το 90% των προϊόντων της που συνταγογραφούνται από τους γιατρούς ως ινσουλίνες ταχείας δράσης. Οι δύο γενόσημες μορφές διαθέτουν μόρια αντίστοιχα με τις αυθεντικές εκδόσεις και μπορούν να αγοραστούν στο φαρμακείο.
“Η Lilly έχει δεσμευτεί να προσφέρει καλύτερες λύσεις για ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια ώστε να μπορούν να αγοράσουν την ινσουλίνη τους και οι πιο φθηνές ινσουλίνες μας αποτελούν μι σημαντική επιλογή” είπε ο Mike Mason, πρόεδρος της Lilly Diabetes. “Όμως χρειάζεται πραγματική αλλαγή στο σύστημα αποζημίωσης. Η κάλυψη των ασφαλιστικών εταιριών θα έπρεπε να διασφαλίζει ότι κανένας διαβητικός δεν θα χρειάζεται να χάσει τη δόση του ή να “μεριδοποιεί” την ινσουλίνη του.”
Σε δελτίο τύπου που εξέδωσε, η Lilly είπε ότι θα ξεκινήσει αμέσως διαπραγματεύσεις με πωλητές χονδρικής και με αγοραστές ώστε να μπορούν αυτές οι φθηνότερες ινσουλίνες να διατεθούν στο κοινό.
“Μέχρι να βρεθεί μια ολοκληρωτική λύση, θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε προσιτές λύσεις ώστε χιλιάδες άνθρωποι να έχουν κάθε μήνα πρόσβαση σε ινσουλίνες με πολύ χαμηλότερες τιμές.” Είπε ο Mason.
Παρόμοια κίνηση είχε γίνει τον περασμένο Σεπτέμβρη από τη Novo Nordisk, η οποία επίσης έχει ανακοινώσει ότι θα πρόσφερε εγκεκριμένες γενοσημες μορφές της ινσουλίνης aspart (Novolog και Novolog mix) στη μισή τιμή από το επώνυμο προϊόν της.
Πηγή: Healio.com

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα