Πίτα του βοσκού με γλυκοπατάτα Πίτα του βοσκού με γλυκοπατάτα
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (8 μερίδες) : 235 θερμίδες, 9 γρ. λίπος, 23 γρ. υδατανθράκων, 17 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους (χωρίς τη φλούδα) Αντικολλητικό... Πίτα του βοσκού με γλυκοπατάτα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα (8 μερίδες) : 235 θερμίδες, 9 γρ. λίπος, 23 γρ. υδατανθράκων, 17 γρ. πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ

  • 2 μεγάλες γλυκοπατάτες κομμένες σε κύβους (χωρίς τη φλούδα)
  • Αντικολλητικό σπρέι για μαγειρική
  • 1 ψιλοκομμένο μικρό κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες ψιλοκομμένο σκόρδο
  • 567 γρ. Άπαχο κιμά γαλοπούλας
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένα τοματίνια (400γρ.)
  • 454 γρ. Κατεψυγμένα λαχανικά μιξ (καρότα, καλαμπόκι, αρακάς και φασολάκια)
  • 1 κ.σ. κίτρινη μουστάρδα
  • 2 κ.σ. σος worcestershire
  • ¼ κ.γ. μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.γ. καλαμποκάλευρο
  • 1 κ.σ. κρύο νερό
  • 2 κ.σ. μαργαρίνη (χωρίς τρανς λιπαρά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Τοποθετείστε τις γλυκοπατάτες σε καλάθι ατμού πάνω από μέτρια κατσαρόλα με δύο φλυτζάνια νερό. Το αφήνετε να βράσει, κατεβάζετε τη φωτιά και αφήνετε να σιγοβράσει. Κλείνετε το καπάκι και αφήνετε να ψηθούν στον ατμό μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 15 λεπτά.
  • Όσο ψήνονται οι πατάτες, βάλτε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι. Τσιγαρίστε τα κρεμμύδια σε μέτρια με υψηλή φωτιά για 3 λεπτά ή μέχρι τα κρεμμύδια να γίνουν διάφανα. Προσθέστε σκόρδο και τσιγαρίστε για 30 δευτερόλεπτα. Βγάλτε τα από το τηγάνι και κρατήστε τα στην άκρη.
  • Τοποθετήστε την γαλοπούλα στο τηγάνι και τσιγαρίστε τη μέχρι να ροδίσει, περίπου 6-7 λεπτά. Προσθέστε τα κρεμμύδια στο τηγάνι και ανακατέψτε.
  • Προσθέστε τις ντομάτες, τα λαχανικά, τη μουστάρδα, τη σος worcestershire και το μαύρο πιπέρι. Αφήστε να σιγοβράσουν.
  • Σε μικρό μπολ ανακατέψτε το καλαμποκάλευρο με νερό. Προσθέστε το μείγμα της γαλοπούλας και ανακατέψτε. Αφήστε να σιγοβράσει για άλλα 5 λεπτά.
  • Εν τω μεταξύ στραγγίξτε τις γλυκοπατάτες και στη συνέχεια τοποθετήστε τες σε μέτριο μπολ και λιώστε τες. Προσθέστε μαργαρίνη και χτυπήστε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο.
  • Προθερμαίνετε το φούρνο. Βάζετε το μείγμα σε μέτρια γάστρα. Από πάνω απλώνετε το μείγμα με τις πατάτες ομοιόμορφα.
  • Ψήνετε για 5 λεπτά.

Πηγή: Diabetes Food Hub

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares