Ψηφιακές υπηρεσίες δωρεάν ή με χαμηλό κόστος στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα αλληλεγγύης DigitalSolidarityGR

Ψηφιακές υπηρεσίες με χαμηλό κόστος στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα αλληλεγγύης DigitalSolidarityGR
Ψηφιακές υπηρεσίες με χαμηλό κόστος στη νέα ψηφιακή πλατφόρμα αλληλεγγύης DigitalSolidarityGR

Το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης ξεκίνησε μια πρωτοβουλία αλληλεγγύης για τις μέρες που μένουμε περιορισμένοι στα σπίτια μας με στόχο την αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού.
Πρόκειται για μια ψηφιακή πλατφόρμα η οποία παρέχει στους πολίτες χρήσιμες επιλογές και κυρίως ξ’ αποστάσεως εργασία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, μέσω της παροχής δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος ψηφιακών υπηρεσιών και προϊόντων από φορείς, ιδιώτες και επιχειρήσεις.
Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης απευθύνει πρόσκληση σε επιχειρήσεις να συμμετέχουν σε αυτή την πλατφόρμα ώστε να μπορούμε να επιλέξουμε τις υπηρεσίες από εκεί χωρίς να χάνουμε ευκαιρίες ή να δυσκολευόμαστε να βρούμε επιλογές.
Στην επιστολή του προς όλες τις επιχειρήσεις και τους χώρους υπηρεσίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Οφείλουμε όλοι να συμβάλουμε ώστε οι πολίτες, το κράτος και οι επιχειρήσεις να έχουν τα κατάλληλα εφόδια για να ανταποκριθούν όσο το δυνατόν καλύτερα στη νέα πραγματικότητα. Σας καλώ να εξετάσετε ποιες από τις υπηρεσίες ή/και προϊόντα που παρέχετε συνδρομητικά μπορούν να διατεθούν δωρεάν για όσο διάστημα διαρκέσουν τα έκτακτα μέτρα: υπηρεσίες και προϊόντα που διευκολύνουν την εξ αποστάσεως εργασία και εκπαίδευση, αλλά και την ψυχαγωγία – και να μας ενημερώσετε σχετικά, εντάσσοντάς το στην πρωτοβουλία DigitalSolidarityGR, που άμεσα θα λειτουργεί και ως πλατφόρμα».
Τόσο οι υπηρεσίες όσο και τα προϊόντα που διατίθενται δωρεάν ή με χαμηλότερο κόστος, δεν πρέπει να συνοδεύονται από δέσμευση ή υποχρέωση ανανέωσης μετά το πέρας της περιόδου της προσφοράς. Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται για τις διαθέσιμες υπηρεσίες και προϊόντα (τα οποία διαρκώς θα ανανεώνονται) από την ιστοσελίδα «Υπηρεσίες και Προϊόντα, πατώντας εδώ.
Ήδη είναι πολλές οι εταιρίες που προφέρουν τις υπηρεσίες τους και ο αριθμός αυξάνεται ώρα με την ώρα. Η κίνηση αυτή είναι σημαντική, διότι καταδεικνύει πόσο σημαντική ευθύνη έχει ο καθένας, ώστε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα όλων των πολιτών και να μειώσουμε, όσο μπορούμε, τις κοινωνικο-οικονομικές συνέπειες αυτών των δυσμενών συνθηκών.
Πηγή: Εναλλακτική Δράση

Total
12
Shares
Σχετικά άρθρα