Ξεκίνησαν τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς σε άτομα άνω των 85 ετών. Πότε θα εμβολιαστούν τα άτομα με διαβήτη;

Ξεκίνησαν τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς σε άτομα άνω των 85 ετών. Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες;
Ξεκίνησαν τα ραντεβού για τους εμβολιασμούς σε άτομα άνω των 85 ετών. Πότε θα εμβολιαστούν οι ευπαθείς ομάδες;

Έχει ξεκινήσει από χθές, 11 Ιανουαρίου, η διαδικασία προγραμματισμού ραντεβού για τον εμβολιασμό των ατόμων άνω των 85 ετών κατά του κορωνοϊού. Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης Απόστολου Πιερακάκη, ο εμβολιασμός των 60.000 ατόμων που υπολογίζεται ότι ανήκει στην εν λόγω ηλικιακή ομάδα, αναμένεται να ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου. 
Οι πολίτες μπορούν να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν με την επίδειξη του ΑΜΚΑ και της ταυτότητάς τους, είτε στο φαρμακείο, είτε στο ΚΕΠ. Στην δεύτερη περίπτωση το ραντεβού μπορεί να κλείσει τρίτο άτομο, χωρίς να χρειάζεται να κλείσει ραντεβού και για την επίσκεψη στο ΚΕΠ.
Σε άλλη περίπτωση, το ραντεβού μπορεί να προγραμματιστεί μέσω της επίσημης ιστοσελίδας για τον εμβολιασμό, emvolio.gov.gr. Από εκεί οι πολίτες μπορούν αν ελέγξουν εάν ανήκουν στις πληθυσμιακές ομάδες που έχουν προτεροποιηθεί. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζονται το AMKA και οι κωδικοί του taxisnet για να κλείσουν οι πολίτες ραντεβού, επιλέγοντας εμβολιαστικό κέντρο, ημέρα και χρονικό διάστημα που επιθυμούν.
Με τον προγραμματισμό του ραντεβού, οι πολίτες θα λάβουν κάποιους κωδικούς, τους οποίους θα πρέπει να έχουν μαζί τους όταν θα προσέλθουν στο εμβολιαστικό κέντρο.
Το Virus.gr σε σημερινό του άρθρο ενημερώνει ότι σε περίπτωση που ο πολίτης κρίνεται ότι ανήκει σε ευπαθή ομάδα, σύμφωνα με τα κριτήρια που έχουν ανακοινώσει οι ειδικοί, μπορούν να κάνουν αίτηση μέσω της πλατφόρμας.
Για να ελέγξει κάποιος αν ανήκει στις ομάδες που έχουν προτεραιτότητα, μπορεί να εισάγει το όνομα και το ΑΜΚΑ του στην στην ιστοσελίδα για τον εμβολιασμό, ή να στείλει γραπτό μήνυμα (SMS) στο 13034.
Μιας και έχουμε λάβει ερωτήσεις από αναγνώστες μας σχετικά με το κατά πόσο θα μπορούσε να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση από την διαβητική κοινότητα προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα εμβολιασμού στα άτομα με διαβήτη, θα θέλαμε με τη σειρά μας να μεταφέρουμε το ερώτημα στις Ομοσπονδίες και τους Συλλόγους. Η αγωνία είναι μεγάλη μιας και η μέχρι τώρα πορεία των ατόμων με διαβήτη εν μέσω πανδημίας δεν ήταν εύκολη. Ελπίζουμε να έχουμε σύντομα ενημέρωση.
Glykouli.gr

Total
32
Shares
Σχετικά άρθρα