Vegan Μαγειρίτσα Vegan Μαγειρίτσα
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα  : 173 θερμίδες, 5 γρ. λίπος, 24 γρ. υδατανθράκων, 9,7 γρ. πρωτεΐνη. ΥΛΙΚΑ 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο,... Vegan Μαγειρίτσα

Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα  : 173 θερμίδες, 5 γρ. λίπος, 24 γρ. υδατανθράκων, 9,7 γρ. πρωτεΐνη.

ΥΛΙΚΑ

  • 250 γρ. λευκά μανιτάρια, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, κομμένα σε χοντρά κυβάκια
  • 250 γρ. μανιτάρια πλευρώτους, κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. φρέσκο κρεμμύδι, κομμένο σε ροδέλες
  • 100 γρ. ρύζι καρολίνα
  • 100 γρ. μαρούλι, χοντροκομμένο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • ½ μάτσο άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 1500 ml ζωμό λαχανικών
  • 40 γρ. μελάσα
  • 1 κ.σ. μουστάρδα, απαλή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τοποθετούμε μία μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και την αφήνουμε να κάψει. Αφού κάψει, ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δόσεις τα μανιτάρια. Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ.
  2. Αμέσως μετά, προσθέτουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε για 1-2 λεπτά.
  3. Έπειτα, αδειάζουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το ζωμό λαχανικών, το ρύζι, το μαρούλι, το φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σιγομαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για περίπου 25-30 λεπτά.
  4. Μόλις είναι έτοιμη η μαγειρίτσα, ρίχνουμε τον άνηθο, τη μελάσα, τη μουστάρδα, ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα και συνεχίζουμε το βράσιμο για 2-3 λεπτά.
  5. Τέλος, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε εκ νέου και σερβίρουμε τη μαγειρίτσα ζεστή.

Πηγή:giorgostsoulis.com

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares