Έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού σε άτομα με διαβήτη τύπου 1 από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης και την Team Novo Nordisk

Έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης σε συνεργασία με τη Team Novo Nordisk
Έρευνα για τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοϊού πραγματοποιείται από το Πανεπιστήμιο της Βέρνης σε συνεργασία με τη Team Novo Nordisk

Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν πολλές πληροφορίες σχετικά με το πως επηρεάζει η πανδημία του COVID-19 την κοινότητα των ατόμων με διαβήτη τύπου 1.
Σύμφωνα με αυτά που ξέρουμε, οι άνθρωποι με διαβήτη παθαίνουν λοιμώξεις σε μεγαλύτερο βαθμό από τους μη διαβητικούς και συχνά πλήττονται πιο σοβαρά, γι’ αυτό είναι σημαντικό να υπάρξει γνώση βασισμένη σε πραγματικά στοιχεία.
Το πανεπιστήμιο της Βέρνης στην Ελβετία έχει ξεκινήσει μια νέα έρευνα ώστε τους ερχόμενους μήνες να συλλέξει στοιχεία σχετικά με τα προβλήματα και τους κινδύνους που διατρέχουν οι άνθρωποι που πάσχουν με διαβήτη τύπου 1 κατά τη διάρκεια της πανδημίας.
Η έρευνα διεξάγεται από μια ομάδα ειδικών επιστημόνων του Τμήματος για τον Διαβήτη, την Ενδοκρινολογία, τη Διατροφική Φαρμακευτική και το Μεταβολισμό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βέρνης στην Ελβετία και της Team Novo Nordisk, της ομάδας που λαμβάνει μέρος σε ποδηλατικούς αγώνες για να προωθήσει την ορατότητα της διαβητικής κοινότητας.
Στόχοι της έρευνας είναι διερευνηθεί σε ποιο βαθμό οι άνθρωποι με διαβήτη τύπου 1 διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σε περίπτωση μόλυνσης με τον κορωνοΐό και το κατά πόσο υπάρχουν αυτή τη στιγμή ασθενείς που δυσκολεύονται να έχουν πρόσβαση σε ιατρική φροντίδα ή φαρμακευτική αγωγή. Οι πληροφορίες αυτές μπορεί να βοηθήσουν τα διαβητολογικά κέντρα σε όλο τον κόσμο να προσαρμοστούν στις αλλαγές, αλλά και να προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες καθώς η πανδημία εξελίσσεται.
Για να χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα όσο το δυνατόν καλύτερα, έχει δημιουργηθεί ένας διαδραστικός ηλεκτρονικός πίνακας, στον οποίο αναρτώνται περιληπτικά οι απαντήσεις του κόσμου και στην οποία υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση. Προσωπικά στοιχεία δεν αναρτώνται και δεν μοιράζονται με άλλους οργανισμούς.
Το ερωτηματολόγιο αποτελείται από 20 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών και διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά.
Προς το παρόν είναι διαθέσιμο στα αγγλικά, αλλά καθώς θα μαζεύονται πληροφορίες θα μεταφραστεί και σε άλλες γλώσσες.
Όσοι θα ήθελαν να λάβουν μέρος μπορούν να πατήσουν εδώ.  Μπορείτε να δείτε το διαδραστικό πίνακα και να λάβετε περισσότερες πληροφορίες για την έρευνα στα αγγλικά, εδώ.
Πηγή: Diabetic Journey
 
 

Total
15
Shares
Σχετικά άρθρα