Το Glykouli αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Το Glykouli αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό
Το Glykouli αποχαιρετά τον Δημήτρη Κρεμαστινό

Η συντακτική ομάδα του Glykouli.gr θα ήθελε να εκφράσει τη βαθιά της θλίψη στην είδηση του θανάτου του Δημήτριου Κρεμαστινού, ο οποίος πριν λίγες ημέρες έχασε τη μάχη με τον κορωνοϊό. Το Glykouli είχε την τύχη να γνωρίσει τον κ. Κρεμαστινό το 2017, όταν, σαν αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, προλόγισε την εκδήλωση Γυναίκες και Διαβήτης που έλαβε χώρα στο κτήριο της Βουλής. 
Ο κ. Κρεμαστινός υπήρξε Υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων επί προεδρίας ΠΑΣΟΚ, επιφανής ιατρός και καθηγητής καρδιολόγος και επί πολλά χρόνια αρθρογράφος της εφημερίδας τα ΝΕΑ. 
Ως υπουργός, ο Κρεμαστινός κατάφερε να αναβαθμίσει τη δημόσια υγεία καθιερώνοντας την παρουσία γιατρού μέσα στα ασθενοφόρα που μέχρι τότε κυκλοφορούσαν μόνο με νοσηλευτές, δημιούργησε μονάδες αεροπλάνων ΕΚΑΒ για τη διακομιδή ασθενών από απομακρυσμένες περιοχές, δημιούργησε τον ΟΚΑΝΑ, εισήγαγε την τηλεϊατρική, αναμόρφωσε την ψυχική υγεία και προσπάθησε να αναδιοργανώσει τη δημόσια υγεία σύμφωνα με το σκανδιναβικό πρότυπο, κάτι όμως που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει.
Ο Δ. Κρεμαστινός προλογίζει την εκδήλωση "Γυναίκες και Διαβήτης"
Ως επιστήμονας ανήλθε σε όλες τις βαθμίδες της πανεπιστημιακής ιεραρχίας, υπήρξε καθηγητής και ερευνητής με τεράστιο συγγραφικό έργο, ενώ διετέλεσε διευθυντής στις μεγαλύτερες καρδιολογικές κλινικές της χώρας. 
Η Ν.Γ. γράφει για τον θάνατο του κύριου Κρεμαστινού: «Παρ όλο που δεν ακολούθησα κόμματα στην πορεία μου παρά μόνο τις ιδέες μου, έχω να πω κάτι για τον Κύριο Κρεμαστινό. Με λυπεί το γεγονός πού το λέω τώρα πού έφυγε, αλλά το οφείλω σαν ακτιβίστρια και σαν άνθρωπος. Ήταν ο μόνος υπουργός πού άκουσε τα αιτήματα τής Act up και τα βρήκε δίκαια. Αύξησε το επίδομα πρόνοιας, δημιούργησε νέα σύγχρονη μονάδα στο νοσοκομείο Αν. Συγγρός, ενίσχυσε το ιατρικό προσωπικό, αποποινικοποίησε τους οροθετικούς που είχαν ασθενήσει. Γενικά έδωσε έμφαση στην καλύτερη μεταχείριση προς τούς ασθενείς. Και άλλα πολλά. Πράγματα που η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ ούτε ήθελε ν’ ακούσει. Τα έκανε όλα χωρίς ποτέ να διαφημίσει τις πράξεις του. Έστω και τώρα ένα συγγνώμη για την αρχική κριτική και ένα μεγάλο Ευχαριστούμε.»
«Ήταν πρώτα άνθρωπος, μετά Επιστήμονας και τελευταία πολίτικος, ή, αν θες, όλα μαζί…. Υπάρχουν και έντιμοι πολιτικοί ευτυχώς και συνήθως δε διαφημίζονται γιατί έχουν ήθος… Κρίμα στον ανόητο που οργάνωσε το πάρτι στην Κηφισιά παίρνοντας στο λαιμό του πολλούς…. και ήταν κ γιατρός» από Υ.Κ.
Glykouli.gr

Total
7
Shares
Σχετικά άρθρα
Κατάργηση του όρου "αρρύθμιστος διαβήτης" ως προϋπόθεση ένταξης στις ευπαθείς ομάδες ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με νέα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας
Περισσότερα

Κατάργηση του όρου "αρρύθμιστος διαβήτης" ως προϋπόθεση ένταξης στις ευπαθείς ομάδες ζητά η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ με νέα επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας

Νέα επιστολή απέστειλε η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στο Υπουργείο Υγείας σχετικά με την κατάργηση του όρου “αρρύθμιστος διαβήτης” ως κριτήριο…

Διαβήτης τύπου 2

Στο βιβλίο αυτό θα βρείτε απαντήσεις τόσο σε συχνές ερωτήσεις που έχουν να κάνουν με το τι πρέπει να τρώει έως το πως πρέπει να παίρνει τα φάρμακα του ο ασθενής όσο και χρήσιμες συμβουλές για όσους ζουν ή πρέπει να φροντίζουν κάποιον με αυτή την πάθηση.