«Μένουμε ασφαλείς» στην παραλία

Μένουμε ασφαλείς στην παραλία
Μένουμε ασφαλείς στην παραλία

Τα καλοκαιρινά μπάνια έχουν ήδη ξεκινήσει, όμως φέτος οι ρυθμοί θα είναι διαφορετικοί από κάθε άλλη χρονιά.
Γνωρίζουμε ότι το σημαντικότερο μέτρο για να αποφύγουμε πιθανή μόλυνση με COVID-19 είναι η απόσταση, γι’ αυτό και στην παραλία είναι σημαντικό να τηρηθούν οι αποστάσεις που τηρούνται και σε οποιοδήποτε άλλο χώρο.
Φέτος, η εικόνα της ασφυκτικά γεμάτης παραλίας είναι κάτι που δεν πρέπει να συναντήσουμε, γι’ αυτό και στις οργανωμένες παραλίες έχει υπάρξει πρόβλεψη για τοποθέτηση ξαπλώστρας και ομπρέλας σε απόσταση ασφαλείας από την επόμενη, ενώ στις μη οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να επιλέγουμε ασφαλή σημεία για να καθίσουμε.
Ανά πάσα στιγμή, διατηρούμε απόσταση 2 μέτρων από άλλα άτομα γι’ αυτό είναι σημαντικό να αποφεύγουμε τις γεμάτες παραλίες, ενώ επιλέγουμε να πάμε για μπάνιο τις καθημερινές και σε ώρες που δεν έχει πολύ κόσμο. Στην παραλία επιτρέπεται η ατομική άσκηση, όμως απαγορεύονται τα ομαδικά αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή. Την επίβλεψη για τη διατήρηση της ασφάλειας στις παραλίες έχει η Ελληνική Αστυνομία.
Μιας και στην Ελλάδα το καλοκαίρι οι θερμοκρασίες συχνά είναι ιδιαίτερα υψηλές, είναι σημαντικό να προστατευτούμε και από τη ζέστη, αποφεύγοντας την έκθεση στον ήλιο, παραμένοντας όσο το δυνατόν περισσότερο σε δροσερό μέρος ενώ ενυδατωνόμαστε συχνά.
Η εγρήγορση είναι αυτό που θα μας διατηρήσει φέτος ασφαλείς ώστε να μπορέσουμε να ευχαριστηθούμε το καλοκαίρι μας μετά από μια δύσκολη διαδικασία την οποία όμως μέχρι τώρα έχουμε καταφέρει να την περάσουμε με επιτυχία.
Glykouli.gr

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα
διαβουλιμία, διαβήτης, γλυκουλι,
Περισσότερα

Δώστε 5 λεπτά και συμπληρώστε ένα ερωτηματολόγιο και βοηθήσετε και εσείς στην μάχη ενάντια στη διαβουλιμία, έναν… αόρατο εχθρό για τους διαβητικούς!

Δώστε μόλις λίγα λεπτά από τον χρόνο σας και συμπληρώστε ένα ερωτηματολόγιο που έχει δημιουργήσει η κα Απέργη…