Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Wilford Brimley, που αγωνίστηκε για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ασθένεια του διαβήτη Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Wilford Brimley, που αγωνίστηκε για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ασθένεια του διαβήτη
Πέθανε πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός Wilford Brimley, γνωστός και ως «το πρόσωπο των Quaker Oats». Το αμερικάνικο κοινό αγάπησε τον Brimley τόσο μέσα... Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός Wilford Brimley, που αγωνίστηκε για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ασθένεια του διαβήτη

Πέθανε πριν λίγες ημέρες ο ηθοποιός Wilford Brimley, γνωστός και ως «το πρόσωπο των Quaker Oats». Το αμερικάνικο κοινό αγάπησε τον Brimley τόσο μέσα από την πορεία του στον Αμερικανικό κινηματογράφο, όσο και από την προσπάθειά του να δώσει ορατότητα στην ασθένεια του διαβήτη.

Η καριέρα του Brimley προχώρησε από εμφανίσεις σε τηλεοπτικές σειρές τη δεκαετία του 1970, σε ρόλους δευτέρας διαλογής στον κινηματογράφο τη δεκαετία του 1980. Κάποιες από τις b-movies στις οποίες εμφανίστηκε, είναι οι “High Road to China,” “10 to Midnight,” “Tough Enough,” “Jackals,” “End of the Line”. Συνέχισε σε μεγάλες Χολυγουντιανές παραγωγές όπως το “Cocoon”, το “The Thing” και το “The Firm” στο οποίο συμπρωταγωνίστησε με τον Tom Cruise.

O Wilford Brimley στο "The Firm"

 

Ο ηθοποιός ωστόσο, έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό μέσα από τις διαφημίσεις των Quaker Oats, αλλά και της φαρμακευτικής εταιρίας Liberty Medical.

Από το 1979 που διαγνώστηκε με σακχαρώδη διαβήτη, ο Brimley άρχισε να καλλιεργεί την ευαισθητοποίηση του κόσμου σχετικά με την ασθένεια. Γύρισε διάφορα τηλεοπτικά σποτ για την Αμερικανική Ομοσπονδία Διαβήτη, στα οποία καλούσε τους διαβητικούς να ελέγχουν συχνά το σάκχαρό τους.

Ο Brimley στα Quaker Oats

Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει «Πάσχω από διαβήτη. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που πάσχουν από διαβήτη και το κρύβουν. Νομίζουν ότι θα έπρεπε να ντρέπονται». Ο ίδιος συνέχισε, λέγοντας ότι είχε αφιερώσει τη ζωή του στην κατάρριψη αυτού του μύθου.

Η ADA, το 2008, του απένειμε βραβείο για την προσφορά του στην διαβητική κοινότητα. Ο Brimley επισκέφθηκε νοσοκομεία και κοινότητες ώστε να δώσει συμβουλές σε ασθενείς με διαβήτη σχετικά με την διαχείριση της ασθένειάς τους. Μάλιστα, υπάρχουν πολλές αναφορές και πολλά memes σχετικά με τον Brimley στο διαδίκτυο, λόγω του τρόπου με τον οποίο πρόφερε τη λέξη «διαβήτης».

Meme με τον Brimley

Ο ηθοποιός άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο την 1η Αυγούστου σε ηλικία 85 ετών. Άνθρωποι που γνώριζαν την κατάσταση της υγείας του, είπαν ότι τους τελευταίους μήνες αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τα νεφρά.

 

 

 

Glykouli.gr

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares