Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί ιατροί
Απεργούν την Πέμπτη οι νοσοκομειακοί ιατροί

Σε 24ωρη πανελλαδική απεργία προχωρά η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας την προσεχή Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου, με αιτήματα την ενίσχυση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας και την θωράκιση του Συστήματος Υγείας.
Η ΟΕΝΓΕ καταγγέλει οτι έχουν γίνει «ελάχιστες προσλήψεις συμβασιούχων με ημερομηνία λήξης», ενώ γίνονται «μετακινήσεις προσωπικού και υποδομών από το ένα τμήμα στο άλλο, από το ένα νοσοκομείο στο άλλο, από τα Κέντρα Υγείας στα Νοσοκομεία, με «εντέλλεσθε» για 10 και 15 εφημερίες το μήνα». Επιπλέον, προειδοποιεί ότι δεν αντιμετωπίζονται οι τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό και υποδομές.
Σύμφωνα με την ΟΕΝΓΕ, οι ισχυρισμοί της κυβέρνησης για διπλασιασμό των κρεβατιών ΜΕΘ είναι «Φύκια για μεταξωτές κορδέλες». Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι πολλές από τις 931 ΜΕΘ που η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι διαθέτει η χώρα, υπάρχουν μόνο στα χαρτιά, ενώ «το 67% των κλινών ΜΕΘ για Covid-19 είναι ήδη κατειλημμένες».
Τα αιτήματα της ΟΕΝΓΕ είναι τα εξής:

  • Όχι στην υπερεφημέρευση και άμεση πληρωμή του συνόλου των δεδουλευμένων εφημεριών (τακτικών και πρόσθετων).
  • Όχι στα «μπαλώματα» και στις μετακινήσεις προσωπικού και εξοπλισμού.
  • Καμία απόλυση επικουρικού, καμία απόλυση συμβασιούχου. Μονιμοποίηση όλων τώρα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Μαζικά επαναλαμβανόμενα τεστ με προτεραιότητα στην Υγεία και την Πρόνοια.
  • Άμεση επίταξη όλων των δομών και υπηρεσιών του ιδιωτικού τομέα Υγείας και Πρόνοιας και ένταξη τους σε ένα ενιαίο κρατικό σχέδιο.

Πηγή: Virus.com
 

Total
42
Shares
Σχετικά άρθρα