Σκύλος – βοηθός του διαβήτη λαμβάνει τιμητικό πτυχίο νοσηλευτικής!

Σκύλος - βοηθός του διαβήτη λαμβάνει τιμητικό πτυχίο νοσηλευτικής!
Σκύλος – βοηθός του διαβήτη λαμβάνει τιμητικό πτυχίο νοσηλευτικής!

Η Mona είναι το πρώτο σκυκλί στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Δυτικής Georgia που κατάφερε να λάβει τιμητικό πτυχίο πανεπιστημίου. Και νομίζουμε ότι δικαίως το έλαβε!
Η Mona, το labradoodle, είναι σκύλος – βοηθός του διαβήτη, και ανήκει στη Maggie Leptrone, φοιτήτριας νοσηλευτικής στο Tanner Health System School of Nursing, που πάσχει από διαβήτη τύπου 1 εδώ και δύο περίπου δεκαετίες. Η Mona πάντα ειδοποιεί την Maggie όταν το σάκχαρό της βγαίνει από τα επιθυμητά όρια και θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την υγεία της ή και την ζωή της.
«Μια φορά όταν πήγαινα πρώτη λυκείου, το σάκχαρό μου έπεσε πάρα πολύ και δεν μπορούσα να το επαναφέρω για πολλή ώρα», θυμάται η Maggie. «Στον ύπνο μου έπεσα σε μίνι-κόμα και οι γονείς μου δεν μπορούσαν να με ξυπνήσουν. Όταν ξεπέρασα την κρίση, η μητέρα μου αποφάσισε ότι χρειαζόμουν κάτι στο οποίο θα μπορούσα να βασιστώ όταν θα ερχόταν η ώρα να πάω στο πανεπιστήμιο.»
Έτσι, η οικογένεια υιοθέτησε τη Mona, ένα σκυλί που έχει εκπαιδευτεί από τον οργανισμό Diabetic Alert Dogs of America, ώστε να ειδοποιεί τη Maggie πριν ακόμη συνειδητοποιήσει ότι έχει συμπτώματα κάποιου επισοδίου, ώστε να μπορεί να αντιδράσει έγκαιρα.
«Ο ερχομός της Mona ήταν μια νέα εμπειρία, ιδιαίτερα όσον αφορούσε την αντιμετώπιση των ανθρώπων» λέει η Maggie. «Έχω μάθει αρκετά καλά πως να ενημερώνω τον κόσμο σχετικά με το τι σημαίνει να έχει κανείς σκύλο-βοηθό και τι είδους βοηθός είναι το σκυλί μου».
Η Mona πρέπει να είναι πάντα στο πλευρό της Maggie για να μπορεί να την ειδοποιήσει αν το σάκχαρό της είναι πολύ χαμηλό. Αυτό σημαίνει ότι έχει παρακολουθήσει όλα τα μαθήματα που έχει παρακολουθήσει και η Maggie από τότε που μπήκε στο Πανεπιστήμιο, και ήταν στο πλευρό της μέσα στα εργαστήρια και στις άλλες εκπαιδευτικές δραστηριότητες.
Επειδή η Mona ολοκλήρωσε την παρακολούθηση και τις απαιτήσεις για το πτυχίο, το πανεπιστήμιο αποφάσισε να της αποδώσει τιμητικό πτυχίο.
«Η Maggie και η Mona είναι πραγματικά εξαιρετικές» λέει η Dr. Jenny Schuessler, πρύτανης του πανεπιστημίου όπου φοίτησε η Maggie. «Η Maggie πάσχει από διαβήτη όλη της ζωή, έτσι ξέρει τι σημαίνει να χρειάζεται κανείς καλή φροντίδα από νοσηλευτή, και είναι χαρά μας να τη βλέπουμε να αριστεύει.»
Η Maggie λέει ότι νιώθει ευγνωμοσύνη που οι καθηγητές της επέτρεψαν να έχει μαζί της τη Mona και ότι χαίρεται που μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για μελλοντικούς φοιτητές που τυχόν χρειαστεί να έχουν μαζί τους σκύλους – βοηθούς.
«Οι καθηγητές μου έχουν δείξει κατανόηση σχετικά με τις ανάγκες μου και μας καλωσόρισαν θερμά. Οι καθηγητές μου δεν την είδαν ως εμπόδιο στην εκπαίδευσή μου, αλλά είδαν μια φοιτήτρια που έπρεπε να ξεπεράσει πολλά εμπόδια για να φτάσει εκεί που είναι σήμερα. Ο κάθε καθηγητής δούλεψε μαζί μου και με βοήθησε να βρω τρόπους να κάνω τη δουλειά μου με τη Mona δίπλα μου».
Η Maggie έχει αποδεχθεί μια θέση στην μονάδα εντατικής θεραπείας στο WellStar Health System στο Ντάγκλας των ΗΠΑ. Και φυσικά η Mona θα είναι δίπλα της!
Πηγή: The Diabetes Site

Total
81
Shares
Σχετικά άρθρα
Μύθοι και αλήθειες για την ινσουλίνη - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Μύθοι και αλήθειες για τις ενέσεις ινσουλίνης

Αν κάτι τρομάζει πολλούς ασθενείς με διαβήτη, ιδίως με την τύπου 2 μορφή του που σχετίζεται με το υπερβάλλον σωματικό βάρος και την παχυσαρκία, είναι οι ενέσεις ινσουλίνης. Ας μάθουμε τι πραγματικά ισχύει!