Κινδυνεύουν να χάσουν τη φετινή χρόνια οι υποψήφιοι που θέλουν να φοιτήσουν στο τμήμα Εικαστικών της ΑΣΚΤ

Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρόνια υποψήφιοι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις για το τμήμα Εικαστικών της ΑΣΚΤ
Κινδυνεύουν να χάσουν τη χρόνια υποψήφιοι με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις για το τμήμα Εικαστικών της ΑΣΚΤ

Ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, έστειλαν επιστολή στην Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Κεραμέως και τους αρμόδιους υφυπουργούς, ζητώντας να δοθεί λύση για τους μαθητές με αναπηρία και χρόνια νοσήματα που έχουν κάνει αίτηση ένταξης στο Τμήμα Εικαστικών Τεχνών της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών.
Οι υποψήφιοι φοιτητές για τη συγκεκριμένη σχολή, είχε προγραμματιστεί να δώσουν εισαγωγικές εξετάσεις στο σχέδιο τον περασμένο Δεκέμβρη, όμως αυτές δεν πραγματοποιήθηκαν και δεν έχει υπάρξει από τότε καμία ενημέρωση σχετικά με το πότε θα πραγματοποιηθούν.
Αντίθετα με υποψηφίους που πάσχουν από χρόνιες παθήσεις και ήδη φοιτούν στις σχολές στις οποίες έχουν επιτύχει, όσοι είχαν δηλώσει προτίμηση για το τμήμα εικαστικών της ΑΣΚΤ κινδυνεύουν να χάσουν φετινή χρονιά.
Τόσο ο Σύλλογος Διαβητικών Αθήνας, όσο και η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ, ζητούν, ειδικά για τη φετινή χρονιά, να επιτραπεί στους εν λόγω υποψήφιους να δώσουν εξετάσεις χωρίς φυσική παρουσία, αλλά να στείλουν τα έργα τους μέσω ταχυδρομείου και να περάσουν ηλεκτρονική συνέντευξη.
Μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ εδώ.

Total
15
Shares
Σχετικά άρθρα