Αγριόχορτο που ευδοκιμεί στην Αμερική βρέθηκε ότι έχει αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες

Αγριόχορτο που ευδοκιμεί στην Αμερική βρέθηκε ότι έχει αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες
Αγριόχορτο που ευδοκιμεί στην Αμερική βρέθηκε ότι έχει αντιδιαβητικές και αντικαρκινικές ιδιότητες

Ένα αγριόχορτο που φυτρώνει στην Αμερική μπορεί να έχει ιδιότητες που βοηθούν στη θεραπεία του διαβήτη τύπου 2 και του καρκίνου, λένε οι ερευνητές.
Το Andropogon virginicus, ένα φυτό που μπορεί να φτάσει τα δύο μέτρα ύψος, έχει φτάσει να εμφανιστεί στην Αυστραλία και την Ιαπωνία.
Για χρόνια το θεωρούσαμε ζιζάνιο γιατί είναι εξαιρετικά ανθεκτικό, έχει υψηλό ποσοστό αναπαραγωγής και ευδοκιμεί σε φτωχά εδάφη.
Όμως, μια ομάδα ερευνητών νομίζουν ότι βρήκαν τρόπο να χρησιμοποιήσουν το φυτό προς όφελός τους.
Ο επικεφαλής συγγραφέας της έρευνας, Tran Dang Xuang, επίκουρος καθηγητής στο Διεπιστημονικό Πρόγραμμα Επιστήμης και Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Χιροσίμα είπε ότι: «Το A. Virginicus είναι ζιζάνιο που απειλεί σημαντικά την αγροτική παραγωγή και την παγκόσμια οικονομία.
Ωστόσο, δεν έχει βρεθεί μέχρι τώρα λύση για την αποτελεσματική χρήση και αντιμετώπιση του φυτού αυτού. Σε αυτήν την εργασία, υπογραμμίζουμε την πιθανή εφαρμογή των εκχυλισμάτων του A. Virginicus σε μελλοντικά φαρμακευτικά σκευάσματα και στη θεραπεία χρόνιων ασθενειών όπως ο διαβήτης τύπου 2 και καρκίνος του αίματος, ώστε να αντιμετωπίζεται και η προστασία των σοδιών και προβλήματα της ανθρώπινης υγείας».
Μέσα από την έρευνα, η ομάδα εντόπισε υψηλά επίπεδα φλαβονοειδών, που έχουν σημαντικές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, στα δείγματα που έκοψαν από το χόρτο.
Περεταίρω έρευνα απέδειξε ότι τα χημικά αυτά αποτρέπουν τις κυτταρικές βλάβες, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν την εμφάνιση κυλίδων στο δέρμα και του διαβήτη τύπου 2.
Ο Xuan είπε ότι: «Αν και το A. Virginicus μέχρι τώρα θεωρείται ζιζάνιο χωρίς οικονομική αξία, τα εκχυλίσματά του είναι πολλά υποσχόμενες πηγές αντιοξειδωτικών, αντιδιαβητικών, αντικαρκινικών παραγόντων και αποτρέπουν την τυροσινάση».
Πηγή: Diabetes.co.uk

Total
58
Shares
Σχετικά άρθρα