Στο Προεδρικό Μέγαρο θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου Στο Προεδρικό Μέγαρο θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου
Στις 14 Ιουνίου το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει γιορτή υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη.... Στο Προεδρικό Μέγαρο θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου

Στις 14 Ιουνίου το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας διοργανώνει γιορτή υπό την αιγίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, για τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντή Αιμοδότη. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί στο Προεδρικό Μέγαρο, ενδεικτικό της σημασίας του συμβολισμού του φετινού εορτασμού.

Μεταξύ 9 π.μ. και 17 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί στον κήπο του Μεγάρου εθελοντική αιμοδοσία, με ιδιαίτερο συμβολισμό, στην οποία θα λάβουν μέρος 60 μέλη της Προεδρίας της Δημοκρατίας και 60 πολίτες εθελοντές αιμοδότες. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο Πρόεδρος και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΚΕΑ και το προσωπικό που θα πραγματοποιήσει την αιμοδοσία.

Στο Προεδρικό Μέγαρο θα εορταστεί η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στις 14 Ιουνίου

Σχετικά με πολίτες που έχουν εμβολιαστεί κατά του Covid-19, το ΕΚΕΑ πληροφορεί ότι μπορούν να δώσουν αίμα εφόσον αισθάνονται καλά. Αν υπάρχουν αντιδράσεις από τον εμβολιασμό, θα πρέπει να περιμένουν 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Η 14η Ιουνίου έχει αφιερωθεί στους εθελοντές αιμοδότες από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τον Ερυθρό Σταυρό και την Ερυθρά Ημισέληνο, προκειμένου να τιμήσει όλους αυτούς τους πολίτες που με ανωνυμία και αλτρουισμό ξοδεύουν λίγο από τον χρόνο τους για να προσφέρουν μια πολύτιμη ποσότητα αίματος.

Κεντρικό μήνυμα της φετινής καμπάνιας είναι το «Δώσε αίμα, κράτα τον κόσμο ζωντανό» και αποτελεί τόσο κάλεσμα των ανθρώπων που ήδη προσφέρουν το αίμα τους, όσο και πρόσκληση για την εξεύρεση νέων εθελοντών αιμοδοτών.

Glykouli.gr

Shares
Αποδοχή
Η ιστοσελίδα glykouli.gr χρησιμοποιεί cookies για τη βελτίωση των υπηρεσιών της. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.
Shares