Μια έφηβη, άστεγη κοπέλα με διαβήτη τύπου 1 έγινε δεκτή σε 56 Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ

Μια έφηβη, άστεγη κοπέλα με διαβήτη τύπου 1 έγινε δεκτή σε 56 Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ
Μια έφηβη, άστεγη κοπέλα με διαβήτη τύπου 1 έγινε δεκτή σε 56 Πανεπιστήμια στις ΗΠΑ

Κάποτε νόμιζε ότι δεν είχε επιλογές για τη ζωή της, τώρα όμως, μια έφηβη κοπέλα έχει γίνει δεκτή σε περισσότερα από 50 Αμερικανικά Πανεπιστήμια.
Η Destiny Jackson είναι 18 ετών, και κατάφερε να ξεφύγει από το σπίτι της στην Φιλαδέλφια, όπου δεχόταν κακοποίηση, στα δεκατρία της χρόνια.
Η Jackson μίλησε στο Good Morning America και είπε ότι η κατάσταση στο σπίτι της ήταν εκτός ελέγχου, γι’ αυτό και αποφάσισε να φύγει. Είπε ότι έχει υπάρξει άστεγη, ότι πολλές φορές αναγκαζόταν να κοιμάται σε σπίτια φίλων και να μεταφέρεται σε διάφορα ιδρύματα.
«Ήταν δύσκολα στην αρχή» είπε.
Η Jackson είπε ότι αναγκάστηκε να μάθει να φροντίζει την υγεία της από μικρή. Διαγνώστηκε με διαβήτη τύπου 1 στα 3 της χρόνια, αλλά λόγω της έλλειψης σταθερότητας στο σπίτι της, χρειάστηκε να αναλάβει ευθύνες που υπό άλλες συνθήκες θα ήταν των κηδεμόνων της.
«Δεν υπήρχε ένα άτομο που να είναι σταθερά υπεύθυνο για τον έλεγχο του διαβήτη μου εκτός από εμένα, γιατί ήμουν σε διαφορετικό μέρος κάθε μέρα» είπε η κοπέλα. «Το μόνο άτομο που βρισκόταν σταθερά στη ζωή μου ήμουν εγώ, οπότε θεώρησα ότι είναι ευθύνη και καθήκον μου να αναλάβω την ευθύνη του ελέγχου του διαβήτη μου».
Destiny Jackson
Η Jackson είπε ότι συχνά πήγαινε σε ιατρικά ραντεβού μόνη της, αλλά έμαθε να ελέγχει την ασθένεια με την βοήθεια των γιατρών και των εθελοντών στο άσυλο αστέγων.
Η κατάσταση της υγείας της και η ηλικία της στάθηκαν εμπόδιο στην εύρεση θετής οικογένειας.
«Είχα πρόβλημα να βρω οικογένεια γιατί δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που να θέλουν να υιοθετήσουν ένα παιδί με διαβήτη τύπου 1» είπε. «Όμως υπήρχε και το επιπλέον πρόβλημα ότι ήμουν έφηβη, και ούτε αυτό ήταν καλό.»
Σύμφωνα με το Αμερικανικό Τμήμα Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών, τα νεότερα παιδιά έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες βρουν θετή οικογένεια απ’ ότι τα μεγαλύτερα παιδιά. Το 2019, η μέση ηλικία υιοθεσίας στις ΗΠΑ ήταν τα 8 χρόνια.

Αποφασισμένη να τα καταφέρει παρά τις αντιξοότητες

Αν και αποδείχθηκε αδύνατο να βρει θετή οικογένεια, η Jackson τώρα έχει τη δυνατότητα να επιλέξει σε πιο κολέγιο θα πάει.
Ακόμη και οι πιθανότητες να πάει Πανεπιστήμιο ήταν αμυδρές για την Jackson. Το Αμερικανικό Εθνικό Ίδρυμα Υιοθεσιών αποκάλυψε ότι περίπου τα μισά παιδιά που ανήκουν στο πρόγραμμα υιοθεσιών τελειώνουν το σχολείο, και λιγότερο από 3% αποφοιτούν από 4 ετές κολέγιο.
«Δεν θέλω να επιτρέψω σε τίποτα να με καταβάλλει», είπε σχετικά με την πρόθεσή της. «Πάντα ήθελα να πάω στο Πανεπιστήμιο. Πάντα ήξερα ότι ήθελα να κάνω κάτι στη ζωή μου. Ό,τι κι αν γινόταν έπρεπε να έχω το μυαλό μου στο αποτέλεσμα».
Η Jackson έκανε ηλεκτρονική αίτηση σε διάφορα κολλέγια. Όπως είπε η ίδια, αν κατάφερνε να περάσει έστω και σε ένα θα ήταν καλά.
Όμως, όταν άρχισε να δέχεται τις απαντήσεις, είδε ότι ήταν όλες θετικές. Η Jackson έγινε δεκτή σε 56 κολέγια, όπως το Πανεπιστήμιο της Pennsylvania, το Πανεπιστήμιο του Los Angeles στην California, και το Πανεπιστήμιο Howard.
η Destiny Jackson
«Ήταν μεγάλη έκπληξη, νόμιζα ότι ονειρευόμουν» είπε.
Η πρώτη της επιλογή ήταν το Κολέγιο Spelman στην Atlanta στο οποίο και γράφτηκε πρόσφατα.
«Το Spelman έχει λαμπρή ιστορία γυναικών που βρίσκονται σε αρχηγικές θέσεις – σε αφοσιωμένες, δυναμικές και μορφωμένες γυναίκες – και πιστεύω ότι ανήκω κι εγώ σε αυτές» είπε η Jackson, εξηγόντας γιατί επέλεξε το κολέγιο αυτό.
Είπε ότι στα σχέδιά της είναι να κάνει διπλή εξειδίκευση στην πολιτική επιστήμη με κατεύθυνση στο δίκαιο και στην επικοινωνία και μέσα μαζικής ενημέρωσης.
«Σε όλες τις αρχηγικές θέσεις υπάρχουν μόνο άντρες. Μου δίνει θάρρος να βλέπω την Kamala Harris που έγινε Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ώστε να σκέφτομαι «αν το έκανε η Harris μπορώ κι εγώ»».
Ταυτόχρονα, η Jackson ελπίζει να ασχοληθεί με την υποκριτική, καθώς μέσω της τέχνης έχει βρει στήριγμα για τις δύσκολες ώρες της. Η ίδια είπε ότι της αρέσει να τραγουδά και να υποκρίνεται και θέλει να αποκτήσει δική της ραδιοφωνική εκπομπή πριν γίνει πρόεδρος των ΗΠΑ. Η Jackson έχει κάνει πρακτική στο δημοτικό συμβούλιο της Philadelphia.
«Πόσες φορές δεν μου έχουν πει ότι δεν μπορούσα να κάνω κάτι, είτε γιατί ήμουν άστεγη, είτε επειδή είχα διαβήτη τύπου 1. Εγώ όμως ήξερα ότι μπορούσα να καταφέρω οτιδήποτε θελήσω, ανεξάρτητα του τι λέει ο κόσμος».
Η συμβουλή της προς τους άλλους είναι η εξής: «Έμαθα στη ζωή, πως όταν θέλεις κάτι δεν μπορείς να αφήνεις τους άλλους να παίρνουν αποφάσεις για εσένα. Είσαι συγγραφέας της ζωής σου, δημιουργός της ιστορίας σου. Αν θέλεις να κάνεις κάτι, μπορείς».
Πηγή: GMA

Total
57
Shares
Σχετικά άρθρα
γιατρός, εοπυυ, ανασφαλιστοι, νοσοκομειο, glykouli, γλυκουλι
Περισσότερα

Παγκόσμιος διαγωνισμός καινοτομίας για καινοτόμες ψηφιακές λύσεις στη διαχείριση του διαβήτη και τη βελτίωση της ζωής των ατόμων με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2

Ακολουθεί Δελτίο Τύπου από την ASCENSIA DIABETES CARE σχετικά με την προκύρηξη Παγκόσμιου Διαγωνισμού καινοτομίας σχετικά με την…

Δωρεάν εξετάσεις για διαβήτη στο Ηράκλειο Κρήτης

Την ευκαιρία να υποβληθούν σε δωρεάν εξετάσεις και να μάθουν εάν πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη και δεν το γνωρίζουν ή εάν έχουν διαβήτη και είναι καλά ρυθμισμένοι, θα έχουν το Σάββατο 15 και την Κυριακή 16 Μαρτίου 2014 οι κάτοικοι του Ηρακλείου Κρήτης

Παχυσαρκία, διαβήτης και οστεοπόρωση «απειλούν» τη ζωή μας

Παχυσαρκία, σακχαρώδης διαβήτης, οστεοπόρωση και υπογονιμότητα αποτελούν τις σύγχρονες «μάστιγες», καθώς ταλαιπωρούν εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμιο επίπεδο και απειλούν με κατάρρευση των εθνικά συστήματα υγείας.