ADA 2021: Το εικονικό πρόγραμμα διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 της Onduo βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων της A1c

ADA 2021: Το εικονικό πρόγραμμα διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 της Onduo βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων της A1c
ADA 2021: Το εικονικό πρόγραμμα διαχείρισης του διαβήτη τύπου 2 της Onduo βοηθά στη βελτίωση των επιπέδων της A1c

Σύμφωνα με νέα δεδομένα που παρουσιάστηκαν στο 81ο συνέδριο της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Διαβήτη (ADA), άνθρωποι με διαβήτη τύπου 2 που ακολούθησαν το ψηφιακό πρόγραμμα διαχείρισης διαβήτη της Onduo, είδαν τα επίπεδα της A1C να μειώνονται 6 μήνες αφότου ξεκίνησαν να το ακολουθούν.Η μείωση αυτή διατηρήθηκε για ένα χρόνο.
Το πρόγραμμα της Onduo για τον διαβήτη τύπου 2 προσφέρει στους χρήστες πρόσβαση σε μια εφαρμογή κινητού τηλεφώνου, σε απομακρισμένη προσωπική καθοδήγηση, σε επισκέψεις τηλεϊατρικής με ενδοκρινολόγους, και σε ανθρώπους που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια A1c και φαρμακευτικής αγωγής, στην περιοδική χρήση συστημάτων διαρκούς καταγραφής γλυκόζης (CGMS).
Σε ανάλυση στοιχείων που πραγματοποιήθηκε, παρατηρήθηκε βελτίωση των επιπέδων της A1c μεταξύ των χρηστών της Onduo. Βελτίωση παρατήρησαν τόσο άνθρωποι που έκαναν χρήση CGM, όσο και άνθρωποι που δεν έκαναν, ωστόσο παρατηρήθηκε περισσότερη βελτίωση της τιμής της A1c στους ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν CGM.
Η ανάλυση συμπεριλάμβανε 772 χρήστες – το 46% των ανθρώπων αυτών (δηλαδή 354 άτομα) χρησιμοποιούσαν σύστημα διαρκούς καταγραφής γλυκόζης Dexcom G6, ενώ το 54% (418 άτομα) δεν χρησιμοποιούσαν. Στην αρχή της διαδικασίας, οι άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν CGM ήταν νεότεροι, είχαν υψηλότερα επίπεδα A1c (7,9% έναντι 7,6%) και χρησιμοποιούσαν περισσότερη ινσουλίνη σε σύγκριση με αυτούς που δεν χρησιμοποιούσαν CGM. Τι παρατηρήθηκε μετά από ένα χρόνο παρακολούθησης του προγράμματος, μεταξύ των 772 χρηστών:

  • Γενικά, οι χρήστες CGM παρατήρησαν μια μείωση την τιμή της A1C της τάξης του 0,7%, ενώ όσοι δεν χρησιμοποιούσαν CGM παρατήρησαν μείωση της τάξης του 0,2%. Η μείωση 0,7% είναι θεαματική δεδομένης της χαμηλής τιμής βάσης.
  • Όσοι ξεκίνησαν με τιμή A1C πάνω από 9.0% – 69 άνθρωποι που χρησιμοποιούσαν CGM και 62 άνθρωποι που δεν χρησιμοποιούσαν CGM – παρατήρησαν μέση μείωση της A1c κατά 2,8% στην ομάδα που χρησιμοποιούσε CGM και 1,8% στην ομάδα που δεν χρησιμοποιούσε CGM.

Μικρότερη μελέτη χρηστών του προγράμματος της Onduo για το διαβήτη τύπου 2, κατέληξε στο πόρισμα ότι οι βελτιώσεις στην A1C διατηρούνταν ακόμη κι εφόσον οι άνθρωποι είχαν σταματήσει να χρησιμοποιούν την συγκεκριμένη υπηρεσία (για οποιοδήποτε λόγο). Μεταξύ των 52 ατόμων που χρησιμοποίησαν την υπηρεσία για 4 μήνες, οι συμμετέχοντες παρατήρησαν 1,5% μείωση στην A1C στον ένα χρόνο (από τιμή βάσης 7,4%). Αυτό υποδεικνύει ότι ακόμη και η βραχυχρόνια συμμετοχή σε ψηφιακά προγράμματα διαχείρισης του διαβήτη, όπως της Onduo, θα μπορούσε να είναι ευεργετική για τους ανθρώπους.
Πηγή: Diatribe
 

Total
72
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Μειώνει η χρήση μετφορμίνης τον κίνδυνο νοσηλείας και θνησιμότητας από κορωνοϊό;

Μια πρόσφατη μελέτη εξετάζει αν η χρήση μετφορμίνης σε ασθενείς κορωνοϊού με διαβήτη επηρεάζει την εξέλιξη του κορωνοϊού, τη σοβαρότητα και τη θνησιμότητα