O FDA ενέκρινε το Kerendia για την πρόληψη του σοβαρού σταδίου νεφρικής νόσου και θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια

O FDA ενέκρινε το Kerendia για την πρόληψη του σοβαρού σταδίου νεφρικής νόσου και θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια
O FDA ενέκρινε το Kerendia για την πρόληψη του σοβαρού σταδίου νεφρικής νόσου και θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια

Ο Αμερικανικός Ογανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έχει εγκρίνει τα χάπια Kerendia (finerenone) για τη μείωση του κινδύνου απώλειας λειτουργίας των νεφρών, θανάτου από καρδιαγγειακές παθήσεις, μη-θανατηφόρων καρδιακών προσβολών, και νοσηλείας για καρδιακή ανεπάρκεια, σε ενήλικες με χρόνια νεφρική νόσο που σχετίζεται με διαβήτη τύπου 2.
Η αποτελεσματικότητα του Kerendia για τη βελτίωση των αποτελεσμάτων από προβλήματα με τα νεφρά και την καρδιά, αξιολογήθηκε σε μια τυχαιοποιημένη, πολυκεντρική, διπλά τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο μελέτη σε ενήλικες με χρόνια νεφρική νόσο που σχετίζεται με διαβήτη τύπου 2. Στην έρευνα αυτή 5.674 ασθενείς χωρίστηκαν τυχαία σε δύο ομάδες ώστε να λάβουν αγωγή είτε με Kerendia, είτε με εικονικό φάρμακο.
Η έρευνα συνέκρινε τις δύο ομάδες ως προς τον αριθμό ασθενών των οποίων η ασθένεια προόδευσε σε σύνθετο τελικό στάδιο που σημαίνει 40% ελάττωση της λειτουργίας των νεφρών, πρόοδος σε νεφρική ανεπάρκεια, ή θάνατο. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 504 από τους 2,833 ασθενείς που έλαβαν θεραπεία με Kerendia βρίσκονταν σε ένα από τα παραπάνω στάδια, σε σύγκριση με 600 από τους 2,841 ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο.
Η έρευνα επίσης συνέκρινε τα άτομα των δύο ομάδων ώστε να διαπιστώσει τον αριθμό ασθενών που υπέστησαν θάνατο από καρδιαγγειακά αίτια, μη θανατηφόρα καρδιακή προσβολή, μη θανατηφόρο εγκεφαλικό, ή νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, 376 από τους 2,833 ασθενείς που έλαβαν Kerendia βρίσκονταν σε ένα από τα παραπάνω στάδια, σε σύγκριση με 420 από τους 2,841 ασθενείς που έλαβαν εικονικό φάρμακο, ενώ η θεραπεία επέφερε μείωση στο κίνδυνο θανάτου από καρδιαγγειακά αίτια, μη θανατηφόρα καρδιακή προσβολή και νοσηλεία για καρδιακή ανεπάρκεια.
Στις παρενέργειες του Kerendia συμπεριλαμβάνονται η υπερκαλιαιμία, η υπόταση και η υπονατριαιμία. Ασθενείς με επινεφριδική ανεπάρκεια, και όσοι λαμβάνουν θεραπεία με ισχυρούς αναστολείς CYP3A4 δεν πρέπει να λαμβάνουν Kerendia.
Ο FDA έδωσε την έγκριση για το Kerendia στην Bayer Healthcare.
Πηγή: palaiodiabetic.com

Total
39
Shares
Σχετικά άρθρα
Μια επαναστατική ανακάλυψη καταργεί τις ενέσεις για τους διαβητικούς τύπου 1! - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Μια επαναστατική ανακάλυψη καταργεί τις ενέσεις για τους διαβητικούς τύπου 1!

Μια ομάδα φυσικών στον Καναδά, πραγματοποίησε σε γυναίκα με διαβήτη τύπου 1 μεταμόσχευση κύτταρων που παράγουν ινσουλίνη –αντί για μεταμόσχευση ολόκληρου του παγκρέατος!
Την τροποποίηση της ΚΥΑ ώστε να προστατεύονται τα άτομα με διαβήτη στην εργασία τους, ζήτησε η ΕΛΟΔΙ με επιστολή στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών
Περισσότερα

Την τροποποίηση της νέας ΚΥΑ ώστε προστατεύονται τα άτομα με διαβήτη στην εργασία τους, ζήτησε η ΕΛΟΔΙ με επιστολή στα Υπουργεία Υγείας και Εσωτερικών

Την ανάγκη προστασίας των ατόμων με διαβήτη ανεξαρτήτου ηλικίας από πιθανή μόλυνση με κορωνοϊό την ώρα που οι…