Διαδικτυακή συνάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ

Συνάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. με τον ΕΟΠΥΥ
Συνάντηση της ΕΛ.Ο.ΔΙ. με τον ΕΟΠΥΥ

Στη διαδικτυακή συνάντηση η ΕΛ.Ο.ΔΙ. παρουσίασε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με σακχαρώδη διαβήτη στην Ελλάδα. Αναδημοσιεύουμε δελτίο τύπου της Ομοσπονδίας.
Έπειτα από αίτημα της ΕΛ.Ο.ΔΙ. για συνάντηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να τεθούν τα φλέγοντα ζητήματα της κοινότητας των ατόμων με διαβήτη, υπήρξε άμεση ανταπόκριση κι έτσι στις 09/09/2021 πραγματοποιήθηκε μια πολύ ενδιαφέρουσα διαδικτυακή (ένεκα των συνθηκών του COVID-19) συνάντηση – συζήτηση με την διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα τους κ.κ. Δήμητρα Μπακιρτζή, Γεώργιο Αγγούρη, Μαρία Πανουσοπούλου και Θεοφάνη Ρηγάτο.
Στην πολύ καλή συζήτηση, από την Ομοσπονδία μας, αναπτύχθηκαν ζητήματα των ατόμων με διαβήτη και τέθηκαν οι πρώτες βάσεις προς επίλυσή τους.
Συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα ακόλουθα:
Η εφαρμογή του ΕΚΠΥ άμεσα καθώς έχει καθυστερήσει εδώ και 2,5 χρόνια
Ο περιορισμένος κλειστός προϋπολογισμός για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, που δυσκολεύει πολλές εταιρείες να φέρουν νέα τεχνολογικά προϊόντα στην ελληνική αγορά
Η ανάγκη ένταξης και αποζημίωσης των νέων τεχνολογιών από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης, καθώς επίσης και δημιουργίας νέας κατηγορίας, στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όλα τα προϊόντα τελευταίας τεχνολογίας (υβριδικό πάγκρεας κτλ)
Η ανάγκη παροχής τεχνολογίας παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος τεχνολογίας flash και σε άτομα με διαβήτη τύπου 2, που ακολουθούν θεραπεία με σχήμα πολλαπλών ενέσεων ινσουλίνης
Η ένταξη όλων των αναλώσιμων υλικών, (αναλώσιμα αντλίας, CGM κτλ.) σε καθεστώς ΦΠΑ 6%.
Τονίστηκε ότι η επίλυση όλων των παραπάνω θεμάτων θα προσδώσει όφελος στο Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς θα συντελέσει στην πρόληψη και μείωση των επιπλοκών του ΣΔ. Αυτό δε που έγινε αντιληπτό είναι η θετική στάση του ΕΟΠΥΥ απέναντι σε αυτά τα ζητήματα και η διάθεση για συνεργασία, ειδικά με την κοινότητά μας, προς επίτευξή τους.
Πηγή: Elodi.org

Total
43
Shares
Σχετικά άρθρα