Ποιες είναι οι πιο συνηθισμένες επιπλοκές του διαβήτη;

doctorimage
doctorimage

Το αίμα ταξιδεύει στο σώμα σας, και όπου παρουσιάζεται υπερβολική γλυκόζη (σάκχαρο), διαταράσσεται το φυσιολογικό περιβάλλον στο οποίο τα συστήματα οργάνων λειτουργούν μέσα στο σώμα. Με τη σειρά του, το σώμα σας αρχίζει να παρουσιάζει σημάδια ότι τα πράγματα δεν λειτουργούν σωστά -αυτά είναι τα συμπτώματα που παρουσιάζουν όσοι πάσχουν από διαβήτη. Αν το πρόβλημα αυτό, που προκαλείται από διάφορους παράγοντες, αφεθεί χωρίς να αντιμετωπιστεί με θεραπευτική αγωγή, μπορεί να οδηγήσει σε μια σειρά από καταστροφικές επιπλοκές όπως καρδιακή προσβολή, εγκεφαλικά επεισόδια, τύφλωση, νεφρική ανεπάρκεια, καθώς και σε αγγειακή νόσο, μια νόσο του αίματος που μπορεί να καταλήξει σε ακρωτηριασμό, νευρική βλάβη, και ανικανότητα στους άνδρες.
Τα καλά νέα είναι ότι η πρόληψη παίζει σημαντικό ρόλο στην αποτροπή των παραπάνω επιπλοκών. Ο αυστηρός έλεγχος της γλυκόζης στο αίμα σας, θα βοηθήσει το σώμα σας να λειτουργεί όσο πιο φυσιολογικά γίνεται. Ο αυστηρός έλεγχος θα σας βοηθήσει να μειώσετε τις πιθανότητες το σώμα σας να βιώσει τις επιπλοκές που οφείλονται στα αυξημένα επίπεδα της γλυκόζης στον οργανισμό.
Περισσότερα…
 

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
28 με 31 Ιανουαρίου το διαδικτυακο 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού
Περισσότερα

28 με 31 Ιανουαρίου το διαδικτυακο 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού

Το 6ο Πανελλήνιο Συμπόσιο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων του Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ), θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά από τις 28…