Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 3/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 1 χταπόδι 1/2 κιλού περίπου
- 1 κούπα λάδι
- 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
- 1 κίτρινη πιπεριά σε λωρίδες
- 10 μακριές γλυκές πιπεριές σε ρόδες
- 400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα
- 2 κουταλιές κέτσαπ
- 1/2 κούπα λευκό ξηρό κρασί
- Αλάτι
- 1/2 κουταλάκι πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Βράστε το χταπόδι μέσα σε νερό που να το σκεπάζει, με 1 κούπα ξύδι, να μαλακώσει.
- Στραγγίστε το και κρατήστε 1/2 κούπα από το ζουμί που έβρασε.
- Αφαιρέστε τις μαύρες μεμβράνες και κόψτε το σε κομμάτια.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε 2/3 κούπας από το λάδι και σωτάρετε τις πιπεριές, να μαραθούν.
- Ρίξτε τη ντομάτα, την κέτσαπ, το ζουμί που κρατήσατε, αλάτι και το πιπέρι καγιέν.
- Σκεπάστε και σιγοβράστε 10′, να δέσει ελαφρά η σάλτσα.
- Σ’ ένα τηγάνι, ζεστάνετε το υπόλοιπο λάδι και σωτάρετε το χταπόδι, ρίξτε το κρασί κι αφήστε επάνω στη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί το οινόπνευμα.
- Μεταφέρετε το χταπόδι μέσα στην κατσαρόλα με τις πιπεριές και βράστε 10′
Πηγή: https://nisteia.wordpress.com/2011/03/23/xtapodi-piperies/