Χαλβάς σιμιγδαλένιος με λίγες θερμίδες

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με λίγες θερμίδες

Χρήσιμες πληροφορίες
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 1/5
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 280 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Υλικά

  • 2/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
  • 2 κούπες καστανή ζάχαρη
  • 4 κούπες νερό
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 καρφιά γαρίφαλο
  • Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
  • Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά.
  • Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά.
  • Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.

Πηγή: iatronet.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα