Χρήσιμες πληροφορίες
Απαιτούμενος χρόνος: 30′
Βαθμός δυσκολίας: 2/5
Κόστος: 1/5
Διατροφικές πληροφορίες ανά μερίδα
Μερίδα: 1/10 συνταγής
Θερμίδες: 280 kcal
Πρωτεΐνη: 2 γρ.
Υδατάνθρακες: 28 γρ.
Λίπος: 18 γρ.
Φυτικές Ίνες: 0 γρ.
Υλικά
- 2/3 κούπας ελαιόλαδο
- 1½ κούπες χοντρό σιμιγδάλι
- 2 κούπες καστανή ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- 1 ξύλο κανέλας
- 10 καρφιά γαρίφαλο
- Λίγο ξύσμα πορτοκαλιού
- Κανέλα τριμμένη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε το νερό σε ένα σκεύος, διαλύουμε την ζάχαρη, προσθέτουμε τα γαρίφαλα, την κανέλα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
- Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα.
- Μόλις το σιμιγδάλι καβουρντιστεί ρίχνουμε το νερό με την ζάχαρη, ανακατεύουμε, αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά περίπου και σβήνουμε την φωτιά.
- Σκεπάζουμε με χαρτί κουζίνας την κατσαρόλα και αφήνουμε το μείγμα για άλλα 5 λεπτά.
- Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.
Πηγή: iatronet.gr