Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 323 kcal / μερίδα
Υδατάνθρακες: 8g / μερίδα
Πρωτεϊνες: 36g /μερίδα
Λίπος: 17,4 g /μερίδα
Απαιτούμενος χρόνος: 90′
Βαθμός δυσκολίας: 4/5
Κόστος: 2/5
Υλικά
- 4 μεγάλα καλαμάρια (250-300 γρ. το καθένα)
Για τη γέμιση:
- 4 καλαμάρια φρέσκα μεγάλα
- 50 ml ελαιόλαδο
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 κίτρινη πιπεριά ψιλοκομμένη
- 1 καρότο ψιλοκομμένο
- 1 κούπα μανιτάρια
- ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 100 γρ. κατίκι Δομοκού
- 70 ml σος σόγιας
- 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα
- αλάτι και φρέσκο τριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Πλένουμε και καθαρίζουμε τα καλαμάρια αφαιρώντας το κεφάλι με τα εντόσθια και το κόκαλο, καθαρίζοντας καλά το εσωτερικό της κοιλιάς.
- Σοτάρουμε σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο τα κρεμμύδια, τις πιπεριές, το καρότο, τα μανιτάρια και προσθέτουμε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και το τυρί στο τέλος.
- Γεμίζουμε τα καλαμάρια με την γέμιση και τα τοποθετούμε σε ταψί και περιχύνουμε με 70 ml σος σόγιας και 3 κουταλιές σούπας μουστάρδα.
- Ψήνουμε και σερβίρουμε αφού κρυώσουν.
Πώς καθαρίζουμε τα καλαμάρια;
Απομακρύνουμε το κεφάλι, τραβώντας το μαζί με όλα τα εντόσθια και με το σακουλάκι που περιέχει το μελάνι. Αφαιρούμε και το διαφανές «κόκαλο» που βρίσκεται κατά μήκος του σώματος. Τραβάμε και αφαιρούμε τις μεμβράνες από την εξωτερική πλευρά. Από τα κεφάλια κρατάμε τα πλοκάμια και το κομμάτι του κεφαλιού πάνω από τα μάτια.
Πηγή: www.lightlife.gr