Χρήσιμες πληροφορίες
Μερίδες: 4
Θερμίδες: 414
Υδατάνθρακες: 29g / 100g φαγητού
Απαιτούμενος χρόνος: 35′
Βαθμός δυσκολίας: 1/5
Κόστος: 4/5
Υλικά
– 3 πιπεριές (1 κίτρινη,1 κόκκινη,1 πράσινη)
χωρίς τα σπόρια κομμένες σε λωρίδες
– 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
– 400γρ πατάτες baby (αν θέλετε με τη φλούδα τους,
αφού τις έχετε τρίψει και πλύνει πολύ καλά), κομμένες στη μέση
– 400 γρ ψιλοκομμένες ντομάτες
– Λίγο ελαιόλαδο
– 2 κουταλάκια του γλυκού πάπρικα καπνιστή
– 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
– 2 κουταλάκια του γλυκού θυμάρι αποξηραμένο
– 4 φιλέτα σολομού
– Ψιλοκομμένος μαϊντανός για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και προσθέτετε τις κομμένες χρωματιστές πιπεριές σε λωρίδες, το κρεμμύδι και τις πατάτες.
Ανακατεύετε συνέχεια, για 5-8 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, προσθέστε την πάπρικα, το σκόρδο, το θυμάρι και τις ντομάτες.
Όταν πάρουν βράση, σκεπάστε με ένα καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν για ακόμα 12 λεπτά. Προσθέστε λίγο νερό αν χρειαστεί .
Bάλτε τα φιλέτα σολομού από πάνω, με την πλευρά της πέτσας από κάτω.Τοποθετήστε πάλι το καπάκι και σιγοβράζετε για άλλα 8 λεπτά.
Ο σολομός είναι έτοιμος. Σερβίρεται με μπόλικο φρέσκο μαϊντανό.
Πηγή:
www.bbcgoodfood.com
Σχετικά άρθρα
Calzone με κοτόπουλο και σπανάκι
Χρήσιμες πληροφορίες Μερίδες: 6 Θερμίδες: 377/ μερίδα Υδατάνθρακες: 40g/ μερίδα Χοληστερόλη: 56 mg/ μερίδα Πρωτεΐνη: 34 g/ μερίδα…
Cheesecake με φράουλα
Ένα γλυκό που προέρχεται από τα βάθη της Αρχαίας Ελλάδας και δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί!
Λαζάνια με Μελιτζάνες στο Φούρνο
Χρήσιμες Πληροφορίες Μερίδες: 6 Απαιτούμενος Χρόνος: 120′ Βαθμός δυσκολίας: 4/5 Κόστος: 3/5 Υλικά 3 κουταλιές της σούπας λάδι…
Κουραμπιέδες με αμύγδαλα και αλεύρι ζέας, χωρίς ζάχαρη!
Χρήσιμες πληροφορίες Μερίδες: (?) 900 g φαγητού Λιπαρά 35g/ 100g φαγητού Υδατάνθρακες: 33g / 100g φαγητού Απαιτούμενος χρόνος:…