Ξεκινά 1η Φεβρουαρίου η απογραφή για τα προνοιακά επιδόματα

Ξεκινά από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών η καταγραφή των προνομιακών επιδομάτων σε όλη τη χώρα. Οι πολίτες που δε θα συμμετέχουν στην απογραφή θα πάψουν να λαμβάνουν το προνομιακό επίδομα.
προνοιακά επιδόματα
προνοιακά επιδόματα

Ξεκινά από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών η καταγραφή των προνοιακών επιδομάτων σε όλη τη χώρα, όπως ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη τύπου οι Ανδρέας Λοβέρδος Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μάρκος Μπόλαρης, Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κυριάκος Σουλιώτης αντιπροέδρος Οργανισμού Πρωτοβάθμιας Υγείας.
Οι πολίτες που δε θα συμμετέχουν στην απογραφή θα πάψουν να λαμβάνουν το προνοιακό επίδομα.
«Μια από τις κρισιμότερες διαρθρωτικές αλλαγές που χρειάζεται η χώρα είναι η δημιουργία μητρώων» επεσήμανε ο Υπουργός Υγείας, εκτιμώντας ότι η ρίζα του κακού για πολλά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα είναι η ύπαρξη ενός Μητρώου που να είναι ξεκαθαρισμένο.
Στόχος του υπουργείου και των αρμοδίων φορέων αποτελεί η ενοποίηση όλων αυτών των Μητρώων. Η ενοποίηση θα πραγματοποιηθεί σε δύο φάσεις. Αφού γίνει η καταγραφή θα αποκλεισθούν οι πολλαπλώς εγγεγραμμένοι και βέβαια θ’ αποκλεισθούν και αυτοί των οποίων οι συγγενείς, ενώ οι άνθρωποι έχουν εκλείψει, εξακολουθούν και παίρνουν επιδόματα. Στη δεύτερη φάση η οποία σύμφωνα με τον Υφυπουργό Υγείας Μ. Μπόλαρη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς «αξιοποιώντας την εμπειρία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, από τις Υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες μας δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, μπορούμε να στοχεύσουμε ελέγχους. Εάν δηλαδή ξέρουμε πως μια ασθένεια υπάρχει και εμφανίζεται στο 0,5% του πληθυσμού και σε μια περιοχή έχουμε το 5% του πληθυσμού, είναι απολύτως βέβαιο πως εκεί προηγήθηκε μια διαδικασία φαλκίδευσης των διαδικασιών του νόμου».
Πηγή: http://healthview.gr

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
τριτοβάθμια εκπαίδευση
Περισσότερα

Eισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση υποψηφίων με σοβαρές παθήσεις

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καλεί τους υποψήφιους που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και θέλουν να εισαχθούν σε Σχολές ή Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, σε ορισμένο αριθμό θέσεων,  να απευθυνθούν σε μία από τις ειδικές επταμελείς επιτροπές, που έχουν συσταθεί σε συγκεκριμένα Δημόσια ή Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία.

γενόσημα
Περισσότερα

Αμετακίνητο το υπουργείο Υγείας στο στόχο για διπλάσια χρήση γενόσημων φαρμάκων

Κατηγορηματικά αμετακίνητος στο στόχο για αύξηση στο 50% της συνταγογράφησης γενόσημων φαρμάκων από τα δημόσια νοσοκομεία, από το σημερινό 25%, εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος στη συζήτηση του σχετικού νομοσχεδίου.