4 σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες

Σνακ για να τρώτε όταν πεινάτε ανάμεσα στα γεύματα, με την έγκριση των διατροφολόγων

Η πρωτεΐνη είναι ένα από τα τρία μακροθρεπτικά συστατικά, μαζί με τους υδατάνθρακες και τα λίπη, τα οποία αποτελούν όλα τα τρόφιμα σε διαφορετικές ποσότητες.

Η κατανάλωση αρκετής πρωτεΐνης είναι ιδιαίτερα χρήσιμη εάν γυμνάζεστε ή θέλετε να χάσετε λίπος – βοηθά τους μυς σας να ανακάμψουν και να αναπτυχθούν και σας βοηθά να διατηρήσετε τους μυς ενώ έχετε έλλειμμα θερμίδων για απώλεια λίπους.

Η πρωτεΐνη δεν είναι μόνο το χτίσιμο και η διατήρηση των μυών (αν και είναι ζωτικής σημασίας και για αυτό), εμπλέκεται επίσης σε χιλιάδες διεργασίες στο σώμα σας, από αντιδράσεις ενζύμων έως το σχηματισμό αντισωμάτων για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού.

Η διαίρεση της πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της ημέρας στα σνακ και τα γεύματά σας είναι η καλύτερη μέθοδος για τη βελτιστοποίηση των οφελών της, σύμφωνα με έρευνα.

Η συμπερίληψη πρωτεΐνης στα σνακ σας είναι επίσης ευεργετική επειδή μπορεί να βοηθήσει στη διατήρηση της ισορροπίας του σακχάρου στο αίμα κατά τη διάρκεια της ημέρας, οδηγώντας σε πιο σταθερά επίπεδα ενέργειας και λιγότερες λιγούρες.

Τέσσερα σνακ με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες για να τρώτε όταν είστε πεινασμένοι μεταξύ των γευμάτων:

Γιαούρτι με βρώμη και φρούτα

Για ένα ολοκληρωμένο σνακ (ή πρωινό), οι διαιτολόγοι συνιστούν γιαούρτι με μούσλι χαμηλής περιεκτικότητας σε ζάχαρη ή βρώμη, ξηρούς καρπούς και/ή σπόρους και φρούτα.

Το γιαούρτι παρέχει πρωτεΐνη και η βρώμη απελευθερώνει ενέργεια αργά, ενώ περιέχει και κάποια πρωτεΐνη.

Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι προσθέτουν επιπλέον φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, καθώς και μικρές ποσότητες πρωτεΐνης, και τα φρούτα είναι για γεύση και ακόμη περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα.

Χούμους ή ελαφρύ τυρί κρέμα με κράκερ και λαχανικά

Χρησιμοποιήστε χούμους ή ελαφρύ τυρί κρέμα ως ντιπ για ψιλοκομμένα λαχανικά, κράκερ ή μια φέτα ψωμί τοστ.

Το χούμους είναι μια εξαιρετική φυτική πηγή πρωτεΐνης, καθώς και μια καλή πηγή φυτικών ινών για να σας κρατήσει ικανοποιημένους για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τα λαχανικά συμβάλλουν στις πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών που συμβουλεύονται οι άνθρωποι να τρώνε κάθε μέρα και τα κράκερ ή το τοστ παρέχουν ενέργεια. Προτιμήστε τα ολικής αλέσεως για να σας κρατήσουν χορτάτους περισσότερο.

Μήλο ή σταφύλια με τυρί τσένταρ

Το να έχετε μια μερίδα τυρί τσένταρ μαζί με ένα φρούτο θα το κάνει πιο χορταστικό. Είναι εύκολο στην προετοιμασία και καλύτερο από τα σκέτα φρούτα, καθώς είναι α) πιο νόστιμο και β) το λίπος και η πρωτεΐνη στο τυρί θα επιβραδύνουν την πέψη και έτσι θα νιώθετε ικανοποιημένοι από το σνακ για περισσότερο.

Μικρές μερίδες τυριού

Μικρές μερίδες τυριού, όπως το Babybels, ή γιαούρτια πρωτεϊνών με ξεχωριστές μερίδες είναι εξαιρετικές επιλογές για πρωτεΐνη εν κινήσει. Είναι ιδανικές επιλογές αν πεινάτε λιγότερο ή βιάζεστε, αλλά θέλετε μια ενίσχυση πρωτεΐνης.

Total
23
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Όσο μεγαλύτερη είναι η κατανάλωση καφεΐνης, τόσο μικρότερος είναι ο κίνδυνος πρόωρου θανάτου για μια διαβητική γυναίκα

Οι γυναίκες με διαβήτη που πίνουν συχνά καφέ ή τσάι με καφεΐνη, έχουν αυξημένη πιθανότητα να ζήσουν περισσότερο,…