Σε ποια μπαχαρικά λέμε «ναι» για δυνατότερο ανοσοποιητικό;

Βάλε τα μπαχαρικά στη διατροφή σου, για νόστιμα γεύματα και δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα

Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει εδώ και δεκαετίες ότι τα δραστικά συστατικά που περιέχονται στα μπαχαρικά, όπως η αλισίνη, η τζιντζερόλη και η κουρκουμίνη, μπορούν να συμβάλουν στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, ενισχύοντας την άμυνα του οργανισμού μας απέναντι σε πιθανούς κινδύνους για αυτόν. Αν λοιπόν κι εσύ θέλεις να θωρακίσεις το σώμα σου, δίνοντας γεύση και αρώματα στη διατροφή σου, κράτα σημειώσεις ώστε να χρησιμοποιήσεις τα παρακάτω σε όλες τις συνταγές που θα δοκιμάσεις το φθινόπωρο και τον χειμώνα που μας έρχεται.

Κουρκουμάς

Ο κουρκουμάς χρησιμοποιείται στην αγιουρβεδική ιατρική και με την ξεχωριστή γεύση του, αλλά και το χαρακτηριστικό πορτοκαλοκίτρινο χρώμα που δίνει στο φαγητό, διαθέτει ισχυρή αντιφλεγμονώδη δράση. Παράλληλα, έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να έχει ανοσορρυθμιστική δράση σε κύτταρα και όργανα του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει το δραστικό συστατικό της αλισίνης και σύμφωνα με τη βιβλιογραφία, αυτό βοήθησε την ανθρωπότητα κατά την επιδημία της χολέρας το 1913, όπως και κατά την ισπανική γρίπη το 1918. Το σκόρδο μπορεί επίσης να ενεργοποιήσει τη δράση ορισμένων κυττάρων στον οργανισμό μας, όπως τα μακροφάγα, τα λεμφοκύτταρα και ηωσινόφιλα. Υπό αυτήν την έννοια δρα ως φυσικό αντιβιοτικό, αλλά και ως μέσο πρόληψης έναντι του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης.

Ginger

Το ginger προσφέρει στον οργανισμό μας αντιβιοτική και αντιμικροβιακή δράση χάρη στη δραστική του ουσία, την τζιντζερόλη. Επιπλέον, περιέχει ποικιλία μικροστοιχείων που είναι πολύτιμα για την υγεία μας. Για την απορρόφηση αυτών πρέπει να καταναλώνεται ωμό, οπότε μπορεί να μπει τριμμένο σαν συστατικό σε σαλάτες ή πάνω από σάλτσες και άλλες παρασκευές.Σε ποια μπαχαρικά λέμε «ναι» για δυνατότερο ανοσοποιητικό; – AllYou.gr

Total
30
Shares
Σχετικά άρθρα
σκόνη χαρουπιού
Περισσότερα

Ακατέργαστη σκόνη χαρουπιού

Είναι υποκατάστατο της ακατέργαστης σκόνης του κακάο, μπορεί να προστεθεί στο αλεύρι στη ζαχαροπλαστική, και μπορεί να χρησιμοποιηθεί στα κέικ, σε ζεστά ποτά, στα μιλκ σέικ από γάλα σόγιας και για επιδόρπια.