Πώς να κάνετε το ρύζι πιο φιλικό στον διαβήτη;

Διατροφολόγοι εξηγούν τα οφέλη της αποθήκευσης του ρυζιού στο ψυγείο για μια μέρα και την κατανάλωση του μετά
Πώς να κάνετε το ρύζι πιο φιλικό στον διαβήτη;

Θέλετε να μειώσετε τον γλυκαιμικό δείκτη του ρυζιού σας για να το κάνετε πιο φιλικό για τον διαβήτη; Μαγειρέψτε το ρύζι, βάλτε το στο ψυγείο και καταναλώστε το την επόμενη μέρα για καλύτερο έλεγχο της γλυκόζης. Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται απίστευτο στην αρχή, πολλές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ψύξη τροφών με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, όπως το ρύζι και η πατάτα, θα μπορούσε να μετατρέψει το εύπεπτο άμυλο σε ανθεκτικό άμυλο, το οποίο είναι πιο υγιεινό για το σώμα σας και βοηθά στον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα.

Η κατανάλωση ρυζιού που υποβάλλεται στη διαδικασία ψύξης οδηγεί σε χαμηλότερη αύξηση της μεταγευματικής γλυκόζης στο αίμα σε άτομα με διαβήτη τύπου 1, λέει μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Nutrition and Diabetes. «Η ψύξη του ρυζιού μετά το μαγείρεμα προκαλεί ανάδρομη αποικοδόμηση του αμύλου, το οποίο γίνεται μη απορροφήσιμο προϊόν στον ανθρώπινο πεπτικό σωλήνα», σημείωσε περαιτέρω η μελέτη.

Διατροφολόγοι εξηγουν τα οφέλη της αποθήκευσης του ρυζιού στο ψυγείο για μια μέρα και την κατανάλωση του μετά. Σε ένα βίντεο απλοποίησαν τις παρατηρήσεις πολλών κλινικών μελετών και εξήγησαν λεπτομερώς τι συμβαίνει με τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας όταν το ρύζι βρίσκεται στο ψυγείο για 24 ώρες και στη συνέχεια καταναλώνεται.

Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι η ψύξη του μαγειρεμένου αμύλου προκαλεί μια διαδικασία γνωστή ως αναδρομική αποικοδόμηση αμύλου που το μετατρέπει σε ανθεκτικό άμυλο. Όταν κάποιος τρώει τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε άμυλο, όπως μαγειρεμένο ρύζι ή πατάτα αφού το βάλει στο ψυγείο για 24 ώρες, το εύπεπτο άμυλο μετατρέπεται σε ανθεκτικό άμυλο.

Το εύπεπτο άμυλο είναι αυτό που το σώμα σας διασπά και τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αυξάνονται. Το ανθεκτικό άμυλο είναι αυτό που το σώμα σας δεν μπορεί να διασπάσει. Τώρα το ανθεκτικό άμυλο δεν είναι κακό για εσάς. Είναι στην πραγματικότητα αυτό που είναι γνωστό ως πρεβιοτικό επειδή τρέφει τη χλωρίδα του εντέρου. Άρα, είναι υπέροχο για όλους. Δεν ανεβάζει το σάκχαρο στο αίμα, αλλά τροφοδοτεί το υγιές μικροβίωμα του εντέρου.

Έτσι, οι διαβητικοί μπορούν να ακολουθήσουν αυτό το απλό hack για να κάνουν το ρύζι πιο φιλικό για τον διαβήτη.

Total
102
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Μια νέα ανακάλυψη θα μπορούσε να οδηγήσει σε λιγότερες παρενέργειες από τη θεραπεία του διαβήτη με γλιταζόνη

Μια μελέτη σε ποντίκια εξέτασε τις διαφορές μεταξύ των δύο μορφών της πρωτεΐνης PPARgamma, στόχος των φαρμάκων του…

Λιπαρές τροφές και γλυκά

Περιορίστε την ποσότητα λιπαρών και γλυκών που καταναλώνετε. Οι λιπαρές τροφές και τα γλυκά δεν είναι θρεπτικές τροφές. Τα λιπαρά έχουν πολλές θερμίδες και τα γλυκά μπορεί να είναι πλούσια σε υδατάνθρακες και λίπος

bio
Περισσότερα

Τι προσέχουμε όταν αγοράζουμε βιολογικά προϊόντα

Τα βιολογικά προϊόντα καθημερινά αποδεικνύεται πως δεν αποτελούν μόδα, αλλά πραγματικά τρόπο ζωής !!! Πως μπορούμε όμως να είμαστε σίγουροι ότι το προϊόν που αγοράζουμε είναι βιολογικό;