Ενημερωτικό βίντεο για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 από το peptiko.gr

Ενημερωτικό βίντεο για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 από το peptiko.gr
Ενημερωτικό βίντεο για το Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 από το peptiko.gr

Ένα νέο βίντεο σχετικά με το σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 είναι διαθέσιμο στο Youtube από το κανάλι του Γαστρεντερολόγου Δρ. Χρήστου Ζαβού, peptiko.gr. Ο Δρ. Ζαβός, με την ευκαιρία της επετείου των 100 χρόνων από την ανακάλυψη της ινσουλίνης, συνομιλεί με το Διαβητολόγο-Παθολόγο Δρ. Ζήση Κοντονινά σχετικά με θέματα που αφορούν το διαβήτη.
Η συζήτηση ξεκινά με μια γενική περιγραφή του τι είναι ο διαβήτης τύπου 1, σε ποιές ηλικίες εκδηλώνεται συνήθως, τα συμπτώματα, κληρονομικότητα και τη σημασία της χρήσης των νέων τεχνολογιών στη διαχείριση του σακχάρου.
Ο Δρ. Κοντονινάς αναφέρει ότι τα τελευταία χρόνια έχει βελτιωθεί κατά πολύ τόσο το προσδόκιμο ζωής των ανθρώπων με διαβήτη, όσο και η ποιότητα ζωής με μείωση των επιπλοκών και βελτίωση της ψυχολογίας των ατόμων που πάσχουν από διαβήτη τύπου 1.
Στη συνέχεια γίνεται λόγος στις νεότερες έρευνες που συνδέουν το διαβήτη με το μικροβίωμα του εντέρου, αλλά και στις επιστημονικές εξελίξεις που προσανατολίζονται στη χρήση βιολογικών παραγόντων για τη θεραπεία της νόσου.
Σας παραθέτουμε το βίντεο.

Glykouli.gr

Total
69
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

Προδιαβήτης: Τι είναι ακριβώς – Ποια είναι η σωστή διατροφή για να μην εξελιχθεί σε διαβήτη

Ο προδιαβήτης χαρακτηρίζεται από ασυνήθιστα υψηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα (γλυκόζη), τα οποία συνήθως οφείλονται στην δυσλειτουργία του…
ωμέγα-3 λιπαρά
Περισσότερα

Τα ωμέγα-3 λιπαρά στη μάχη κατά της εξασθένισης της όρασης από Διαβήτη και Αλτσχάιμερ

Μια νέα μορφή των ωμέγα-3 λιπαρών οξέων θα μπορούσε να αποτρέψει την εξασθένηση της όρασης από Διαβήτη, Αλτσχάιμερ…