10 λόγοι για να βάλεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου

Όλα τα οφέλη που προσφέρει το καθημερινό περπάτημα στην φυσική σου κατάσταση και τη συνολική εικόνα της υγείας σου

Το περπάτημα είναι μια από τις σπουδαιότερες μορφές άσκησης για άτομα κάθε ηλικίας και φυσικής κατάστασης, με μηδενικό κόστος και με ευκολία να πραγματοποιηθεί οπουδήποτε κι αν βρίσκεται κανείς. Μπορείς να το βάλεις στην καθημερινότητά σου, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της φυσικής σου κατάστασης, στη βελτίωση της υγείας σου και στο να ομορφαίνεις τη μέρα σου με διάθεση και ζωντάνια. Κι αν θέλεις ακόμη περισσότερους λόγους για να το δοκιμάσεις, συνέχισε να διαβάζεις!

Τα οφέλη που προσφέρει το καθημερινό περπάτημα:

Βοηθά στην ενδυνάμωση της καρδιάς

Σύμφωνα με σχετικές μελέτες, το περπάτημα τουλάχιστον για 30 λεπτά την ημέρα, πέντε ημέρες την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο για στεφανιαία νόσο κατά 19%. Ο κίνδυνος μπορεί να μειωθεί ακόμα περισσότερο, όσο αυξάνεται η διάρκεια ή η απόσταση που περπατά κανείς την ημέρα.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στο κάψιμο πολλών θερμίδων, ανάλογα με την ταχύτητα, την απόσταση που καλύπτεις, όπως και με την κλίση που διαθέτει το έδαφος. Κάνε λοιπόν έξυπνες επιλογές ως προς την πορεία που παίρνεις όταν το κάνεις και θα δεις το σώμα σου να μεταμορφώνεται σιγά σιγά.

Μειώνει το σάκχαρο στο αίμα

Ένας σύντομος περίπατος μετά το φαγητό μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του σακχάρου στο αίμα, γι’ αυτό και είναι must που πάσχουν από σακχαρώδη διαβήτη.

Μειώνει τον πόνο στις αρθρώσεις

Το περπάτημα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία των αρθρώσεων, συμπεριλαμβανομένων των γόνατων και των γοφών.

Αυξάνει την ενέργεια στο σώμα

Το περπάτημα αυξάνει τη ροή οξυγόνου στο σώμα, όπως και τα επίπεδα κορτιζόλης, επινεφρίνης και νορεπινεφρίνης, ορμονών που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων ενέργειας. Αντί λοιπόν για ένα φλιτζάνι καφέ το απόγευμα, δοκίμασε λίγο περπάτημα στη γειτονιά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα

Το καθημερινό περπάτημα θωρακίζει τον οργανισμό μας απέναντι σε διάφορες ασθένειες, αφού ενισχύει αισθητά το ανοσοποιητικό σύστημα.

Βελτιώνει τη διάθεση

Το καθημερινό περπάτημα, ακόμη και σε κοντινές αποστάσεις, ενισχύει την ψυχική μας υγεία, βελτιώνοντας τη διάθεσή μας. Πόσο μάλλον όταν το κάνουμε με παρέα!

Επιμηκύνει τη διάρκεια στη ζωή

Το περπάτημα με ταχύτερο ρυθμό θα μπορούσε δυνητικά να παρατείνει τη ζωή μας, αφού συμβάλει στην προστασία απέναντι σε γενικές αιτίες θανάτου, όπως οι καρδιαγγειακές παθήσεις και οι θάνατοι από καρκίνο.

Βοηθά στη γράμμωση

Το περπάτημα μπορεί να ενισχύσει τους μυς στα πόδια μας, αν αυτό γίνεται με έντονο ρυθμό και όσο μεγαλύτερη κλίση γίνεται.

Ενισχύει τη δημιουργική σκέψη

Το καθημερινό περπάτημα βοηθά στη ενίσχυση της δημιουργικής σκέψης, γι’ αυτό κάθε φορά που νιώθεις ότι έχεις ξεμείνει από ιδέες, βάλε τα αθλητικά σου παπούτσια και ξεκίνα την περιήγησή σου στην πόλη!

10 λόγοι για να βάλεις το περπάτημα στην καθημερινότητά σου – AllYou.gr

Total
56
Shares
Σχετικά άρθρα
Διαβήτης και κολύμπι: σημαντικά οφέλη και οδηγίες - Glykouli.Gr
Περισσότερα

Διαβήτης και κολύμπι: σημαντικά οφέλη και οδηγίες

Η κολύμβηση βελτιώνει την καρδιαγγειακή λειτουργία και τη φυσική μας κατάσταση. Βοηθά επίσης στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας, που συνήθως είναι συνοδός κατάσταση του σακχαρώδους διαβήτη!