4 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου

Πώς θα δώσεις το απαραίτητο boost στις καύσεις του οργανισμού σου
Πώς θα δώσεις το απαραίτητο boost στις καύσεις του οργανισμού σου

Η αύξηση του μεταβολισμού σου είναι αυτό που χρειάζεσαι ώστε να χάνεις γρήγορα κιλά και να διατηρείς το ιδανικό σου βάρος, χωρίς θυσίες και στερήσεις στην καθημερινή σου διατροφή. Ένα μεταβολισμός σε εγρήγορση απαιτεί όμως και μερικές συνήθειες στην καθημερινότητά σου, όπως η κατανάλωση ενός πλούσιου και ισορροπημένου πρωινού, ή τα συχνά και μικρά γεύματα μέσα στην ημέρα. Να μερικές ακόμη πρακτικές συμβουλές, ώστε να καις όσες περισσότερες θερμίδες γίνεται και να διατηρείς τη σιλουέτα σου στα επιθυμητά επίπεδα.

Γυμνάσου συστηματικά

Κάνοντας αεροβική γυμναστική 3 έως 5 φορές την εβδομάδα αυξάνεις το βασικό μεταβολικό σου ρυθμό, που σημαίνει ότι καις περισσότερες θερμίδες ακόμα κι όταν κάθεσαι. Εάν θες να καις ακόμη περισσότερο κατά τη διάρκεια της άσκησης, δοκίμασε να εναλλάσσεις τις κινήσεις σου ανά 20 δευτερόλεπτα.

Δοκίμασε τα βάρη

Κάνοντας γυμναστική με βάρη έχεις τη δυνατότητα να αυξήσεις τη μυϊκή σου μάζα και να αυξήσεις τον μεταβολικό σου ρυθμό σε μεγάλο βαθμό. Θα σε βοηθήσουν επίσης στη στάση του σώματος και στη γράμμωσή του.

Μην ξεφεύγεις στις θερμίδες

Ο βασικός μεταβολικός ρυθμός είναι ο αριθμός των θερμίδων που καις την ημέρα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη φυσική δραστηριότητα. Μάθε αυτόν τον αριθμό και φρόντισε τα γεύματα που καταναλώνεις να μην ξεφεύγουν σε θερμίδες. Με τη δε μείωσή τους, θα έχεις απώλεια βάρους σύντομα.

Μη φας βαριά πριν πέσεις για ύπνο

Καταναλώνοντας 150 θερμίδες περίπου 30 λεπτά πριν τον ύπνο, ο μεταβολισμός αυξάνεται κατά τη διάρκεια της επόμενης μέρας. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, φρόντισε αυτό το βραδινό σου σνακ να αποτελείται κυρίως από πλήρη πρωτεΐνη. Θυμήσου όμως να μην ξεπερνάς ποτέ αυτές τις θερμίδες, αλλά και να κινείσαι καθημερινά έστω και για ένα μισάωρο περπάτημα.

4 πρακτικές συμβουλές για να αυξήσεις τον μεταβολισμό σου – AllYou.gr

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα