Τέσσερις κινήσεις-ματ στο πρωινό σου ώστε να χάσεις άμεσα βάρος

Το πρωινό γεύμα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους
Το πρωινό γεύμα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους

Το πρωινό γεύμα είναι ένας ισχυρός σύμμαχος στην προσπάθεια απώλειας βάρους, με τις διατροφικές μας συνήθειες σε αυτό να επηρεάζουν κατά πολύ την πρόοδο που σημειώνουμε. Αν λοιπόν κι εσύ προσπαθείς αυτό το διάστημα να αδυνατήσεις, ή απλά θέλεις να διατηρείς τη φόρμα σου σε ιδανικά επίπεδα, να τέσσερις διατροφικές συνήθειες που πρέπει να ακολουθείς στο πρωινό γεύμα.

Κατανάλωσε πολύ νερό

Σύμφωνα με τους ειδικούς, πρέπει να πίνουμε νερό τόσο πριν όσο και μετά το πρωινό μας γεύμα, ώστε να πετύχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα στην απώλεια βάρους. Η σωστή ενυδάτωση προωθεί ένα υγιές πεπτικό σύστημα, με ομαλή λειτουργία της πέψης. Πριν ακόμα πιείς καφέ, φρόντισε να καταναλώσεις πρώτα ένα ποτήρι νερό που θα κάνει όλη τη διαφορά.

Πρόσθεσε πρωτεΐνη στο πρωινό

Διατροφολόγοι και διαιτολόγοι επισημαίνουν πως το πρωινό γεύμα πρέπει να περιέχει ικανοποιητική ποσότητα πρωτεΐνης, αφού αυτή αποτελεί κορυφαίο μακροθρεπτικό συστατικό για τον κορεσμό. Έτσι, βοηθάει να περιορίσουμε την επιθυμία μας για τσιμπολογήματα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Τα αυγά, το γιαούρτι, το στήθος γαλοπούλας, οι σπόροι κολοκύθας, το τόφου είναι ιδανικές επιλογές, αρκεί να μην ξεφεύγουμε στην ποσότητα.

Περιόρισε την ζάχαρη

Αφαίρεσε τη ζάχαρη από το πρωινό σου γεύμα, αφού αυτή είναι ο απόλυτος εχθρός στην προσπάθεια σου να χάσεις κιλά. Πιες σκέτο καφέ και απόφυγε τα δημητριακά με προσθήκη ζάχαρης ή την μαρμελάδα στο ψωμί.  

Μην παραλείπεις το πρωινό

Δεν έχει μόνο σημασία το φαγητό που καταναλώνουμε για πρωινό, αλλά η ίδια η κατανάλωσή του. Οι ειδικοί συμφωνούν πως το πρωινό γεύμα επιταχύνει τον μεταβολισμό και μπορείς να κάψεις μεγαλύτερο ποσοστό θερμίδων μέσα στην μέρα.

Total
23
Shares
Σχετικά άρθρα