Χρησιμοποιείς αντλία ινσουλίνης ή μήπως ενδιαφέρεσαι να μάθεις περισσότερα για τις αντλίες και τους αισθητήρες γλυκόζης;

Τότε τα Εκπαιδευτικά Workshops του Diabetes Shop της Medtronic θα σου δώσουν όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις!

Η ζωή με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1, από την πρώτη στιγμή της διάγνωσης και καθ’ όλη την πορεία της, χρειάζεται συνεχή εκπαίδευση και η τεχνολογία αποτελεί σίγουρα ένα σταθερό σύμμαχο. Η τήρηση ενός προγράμματος με σκοπό την επίτευξη μιας καλής γλυκαιμικής ρύθμισης ήταν μέχρι τώρα προαπαιτούμενο. Ένα άτομο που ζει με διαβήτη, πριν από κάθε δόση ινσουλίνης, κατακλίζεται από δαιδαλώδεις μαθηματικές σκέψεις και αποφάσεις, αδιάκοπα 24/7, 365 ημέρες το χρόνο! Πώς επηρεάζεται αυτή η ρουτίνα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και πώς η τελευταία συμβάλλει στη μείωση του φορτίου που σχετίζεται με την καθημερινή φροντίδα του διαβήτη;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω, η ομάδα διαβήτη της Medtronic διοργανώνει μια σειρά εκπαιδευτικών σεμιναρίων που απευθύνονται σε όλους, με σκοπό να καλυφθεί  κάθε ανάγκη για ενημέρωση. Από τα άτομα που χρησιμοποιούν αντλίες ινσουλίνης και αισθητήρες της Medtronic για την ρύθμιση του διαβήτη τους, το οικογενειακό τους περιβάλλον, αλλά και για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για τις εν λόγω θεραπείες. Ο χαρακτήρας των workshops είναι κυρίως εκπαιδευτικός, ενώ ιδιαίτερα σημαντική είναι η αλληλεπίδραση που αναπτύσσεται μεταξύ των συμμετεχόντων, η οποία βοηθά στην καλύτερη κατανόηση. Με τη βοήθεια και την επιστημονική γνώση ειδικών στο διαβήτη, επιλέγονται και αναλύονται θέματα που απαντούν στις προκλήσεις που μπορεί να συναντά ένα άτομο στην καθημερινότητά του.

Ας γνωρίσουμε τα πιο δημοφιλή Workshops:

Υπολογισμός Υδατανθράκων από το Α ως το Ω:  Ένα από τα πιο σημαντικά και αγαπημένα workshop, τόσο από τα άτομα με διαβήτη, όσο και από τους επαγγελματίες υγείας. Η εκπαίδευση αφορά τον υπολογισμό υδατανθράκων και τη δόση ινσουλίνης στα γεύματα. Επιπλέον, δίνονται tips για τη διαχείριση των δόσεων ινσουλίνης, με βάση τη σύσταση του γεύματος, καθώς και πως η τεχνολογία μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία του υπολογισμού.

Διαβήτης & διαχείριση δύσκολων γευμάτων: Το αλκοόλ και τα γεύματα εκτός σπιτιού, είναι συνήθως πλούσια σε πρωτεΐνη και λίπος, αποτελώντας από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στη διατροφή ενός ατόμου με διαβήτη. Μέσα από πραγματικά παραδείγματα της ελληνικής και διεθνούς κουζίνας, αναλύεται ο τρόπος διαχείρισής τους.

Προηγμένο Υβριδικό Κλειστό Σύστημα Αντλίας Ινσουλίνης Medtronic MiniMed™ 780G:

Η καρδιά της νέας τεχνολογίας της Medtronic βρίσκεται σε αυτό το διαδραστικό workshop. Με τη βοήθεια χρηστών, αναλύεται ο τρόπος λειτουργίας του αυτοματοποιημένου συστήματος αντλίας ινσουλίνης και συνεχούς καταγραφής γλυκόζης, δίνονται οδηγίες για τη βέλτιστη αξιοποίησή του στην καθημερινότητα, ενώ αναλύονται πραγματικά δεδομένα από τη χρήση του, τόσο στη χώρα μας όσο και παγκοσμίως.

Διαβήτης, Διατροφή και Άσκηση: Η άσκηση και ο αθλητισμός αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής πολλών ατόμων και ο διαβήτης δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο. Στο workshop αναλύονται τα διαφορετικά είδη άσκησης, ο τρόπος που επιδρούν στα επίπεδα γλυκόζης, ενώ δίνονται πρακτικές οδηγίες διατροφής και ενυδάτωσης. Έχοντας τη νέα τεχνολογία ως συμπαίκτη, αναδεικνύεται ο ρόλος της στη γλυκαιμική ρύθμιση και στην αθλητική απόδοση.

Υπογλυκαιμίες Πρόληψη & Διαχείριση: Η υπογλυκαιμία είναι μια αναπόφευκτη δυσκολία στη ζωή με διαβήτη, με την έγκαιρη και σωστή διαχείριση της ήπιας ή σοβαρής υπογλυκαιμίας να είναι το ζητούμενο. Ιδιαίτερη πρακτική αναφορά γίνεται στη χρήση της ένεσης γλυκαγόνης και στην αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Καθώς η πρόληψη της υπογλυκαιμίας είναι το κλειδί της ρύθμισης, γίνεται αναφορά στα τεχνολογικά μέσα που διαθέτει το άτομο με διαβήτη ώστε να προλαμβάνει κάθε υπογλυκαιμικό συμβάν.

Η θεματολογία των workshops επεκτείνεται και σε πολλά άλλα θέματα, όπως η κατάλληλη διαχείριση της υπεργλυκαιμίας, η αξία του γλυκαιμικού δείκτη στα τρόφιμα, η ανάγνωση της διατροφικής ετικέτας, αλλά και σε ιδιαίτερες καταστάσεις όπως είναι οι ασθένειες, οι περίοδοι στρες κ.α.

To Medtronic DIABETES SHOP, μετρώντας 4 χρόνια λειτουργίας, έχει πετύχει να εκπαιδεύσει πάνω από  3000 άτομα με διαβήτη και επαγγελματίες υγείας, οργανώνοντας περισσότερα από  300 εκπαιδευτικά Workshops τόσο διαδικτυακά όσο και δια ζώσης  στο χώρο του Medtronic Diabetes Shop στον Πύργο Αθηνών.

Αν ενδιαφέρεστε κι εσείς να μάθετε περισσότερα για τη διαχείριση του διαβήτη κάνοντας χρήση της τεχνολογίας, τότε μην παραλείψετε να ακολουθήσετε τη Medtronic Diabetes Greece στο Facebook και να παρακολουθήσετε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις, που γίνονται πλέον διαδικτυακά. Εναλλακτικά μπορείτε να επικοινωνείτε καθημερινά στο Medtronic DIABETES SHOP καλώντας στο 210 0101200 .

Ραντεβού στο επόμενο Εκπαιδευτικό Workshop του Medtronic DIABETES SHOP!

Total
11
Shares
Σχετικά άρθρα
Διατροφή στο Διαβήτη
Περισσότερα

Νέο Βιβλίο: Διατροφή στο Διαβήτη – Μια «γλυκιά»… συνήθεια

Tο καινούριο αυτό βιβλίο έρχεται να διαλύσει τους σημαντικότερους μύθους για τη διατροφή στο διαβήτη και να εκπαιδεύσει τον διαβητικό ασθενή, δείχνοντάς του το δρόμο για ένα πλούσιο, γευστικό και υγιεινό πρόγραμμα διατροφής!