Πρόσκληση στην εκδήλωση «Ζήσε καλύτερα με τον διαβήτη»

Εκδήλωση «Ζήσε καλύτερα με τον διαβήτη», 22 Ιανουαρίου 2023, από τις 11:00 μέχρι τις 14:30, την εκδήλωση στο ξενοδοχείο Crowne Plaza
Glucose meter with result of measurement sugar level, healthy food, dumbbells for fitness and tape measure, concept of diabetes, slimming, healthy lifestyle

Η Διαβητολογική Μονάδα του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών συνδιοργανώνει μαζί με την οργάνωση της Κοινωνίας των Πολιτών «Συμμαχία για την Ολοκληρωμένη Φροντίδα» στο ξενοδοχείο Crowne Plaza, Μιχαλακοπούλου 50, στις 22 Ιανουαρίου 2023, από τις 11:00 μέχρι τις 14:30, την εκδήλωση  Ζήσε καλύτερα με το διαβήτη.

Η συμμετοχή είναι εντελώς δωρεάν και σκοπεύει να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει, με βιωματικό τρόπο, όσους είναι άνω των 60 και πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη και τους φροντιστές τους, ώστε να επιτυγχάνεται η καλύτερη ποιότητα ζωής και η βέλτιστη διαχείριση της καθημερινότητας με την νόσο.

Ένας γυμναστής θα επιδεικνύει εύκολες ασκήσεις που ο καθένας μπορεί να κάνει στο σπίτι του χωρίς να απαιτούνται όργανα γυμναστικής και μια διατροφολόγος θα ετοιμάζει γρήγορες, νόστιμες και υγιεινές συνταγές ενώ μια εξιδεικευμένη στον Διαβήτη ποδολόγος θα προσφέρει εξέταση των ποδιών, τηρώντας όλες τις υγιειονομικές προφυλάξεις.

Οι συμμετέχοντες, θα μπορούν να συζητάνε και να ρωτάνε τον γυμναστή, τη διατροφολόγο και την ποδολόγο, για θέματα που τους απασχολούν.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι, ασθενείς και οι φροντιστές τους θα μπορούν, εφόσον το επιθυμούν, να δηλώσουν συμμετοχή στο

Δωρεάν Ερευνητικό Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα

VALUECARE

που αφορά στη καθοδήγηση στη καθημερινή διαχείριση του Σακχαρώδη Διαβήτη μέσω ενός Ψηφιακού Προπονητή στο έξυπνο κινητό των ασθενών

Πώς Δηλώνετε Συμμετοχή: Μπορείτε να συμπληρώσετε με την βοήθεια ενός επαγγελματία υγείας το έντυπο συγκατάθεσης για συμμετοχή στο πρόγραμμα.

Τι περιλαμβάνει η Συμμετοχή στο Πρόγραμμα και ποια είναι τα οφέλη και οι παροχές: Κάποια από τα άτομα που δηλώνουν συμμετοχή, θα συμμετάσχουν στην ομάδα ελέγχου και κάποια στην ομάδα παρέμβασης. Σε όλους τους συμμετέχοντες ασθενείς, θα γίνουν δωρεάν εργαστηριακές εξετάσεις σχετικές με το διαβήτη και τη διαβητική νεφροπάθεια και θα συμπληρωθούν ερωτηματολόγια με την βοήθεια επαγγελματιών υγείας, για την ποιότητα ζωής, την άσκηση και την διατροφή και τη γενική κατάστασης της υγείας και τα αποτελέσματα θα συζητηθούν επι τόπου με τον ασθενή.

Για τους ασθενείς στην ομάδα παρέμβασης, θα δίνεται επιπλέον, η δυνατότητα λήψης ενός δωρεάν έξυπνου ρολογιού, μέσω του οποίου θα διευκολύνεται η παρακολούθηση/κινητοποίηση της σωματικής δραστηριότητας από τον ίδιο τον ασθενή.

Αυτοί οι ασθενείς, θα εκπαιδευτούν στην χρήση του έξυπνου ρολογιού στην εκδήλωση, ενώ ο επαγγελματίας υγείας θα δείξει πως γίνεται λήψη στο έξυπνο κινητό του ασθενούς, της

εφαρμογής του ValueCare στα Ελληνικά καθώς και της εφαρμογής του έξυπνου κινητού η οποία και υποβοηθά με εξατομικευμένο τρόπο στη σωστή επιλογή της φυσικής δραστηριότητας, στη βελτίωση της διατροφής και στη βελτίωση της συμμόρφωσης στη παρακολούθηση των μετρήσεων του σακχάρου και της Αρτηριακής Πίεσης καθώς και στη συμμόρφωση στη λήψη των φαρμάκων. Επιπλέον, θα δοθούν οι οδηγίες χρήσης στα Ελληνικά, έντυπα ή και ηλεκτρονικά.

Μετά την λήψη, την εγκατάσταση και την εκπαίδευση στη χρήση της εφαρμογής του έξυπνου ρολογιού και του ValueCare στο κινητό του ασθενούς, η ιατρική ομάδα της Διαβητολογικής Μονάδας του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, θα επικοινωνήσει ξανά με όλους τους ασθενείς για επανάληψη των εργαστηριακών μετρήσεων εντός 3 και 6 μηνών, τη συμπλήρωση των ερωτηματολογίων και για συζήτηση με τον ιατρό για την πορεία και την πρόοδο του προγράμματος.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι από τη συμμετοχή στο πρόγραμμα: Δεν υπάρχουν κίνδυνοι από τη συμμετοχή στο Πρόγραμμα για τον ασθενή ή τον φροντιστή.

Τόπος εκδήλωσης: Crowne Plaza Athens, Μιχαλακοπούλου 50, Αθήνα

Χρόνος εκδήλωσης: Κυριακή, 22 Ιανουαρίου, 2023. Από 11:00 μέχρι 14:30.

Μετακίνηση για όσους δεν έχουν μεταφορικό μέσο:

  • • Επιβίβαση σε mini bus στις 10:45 μπροστά από το Μέγαρο Μουσικής για μεταφορά στο ξενοδοχείο στις 11:00. Η επιστροφή στο Μετρό του Μεγάρου Μουσικής θα γίνει στις 14:30 από την είσοδο του ξενοδοχείου.
  • • Επιβίβαση σε mini bus στις 11:00 μπροστά από τον ΑΒ Βασιλόπουλο του Νέου Ψυχικού επί της Οδού Ολυμπιονικών, για μεταφορά στο ξενοδοχείο στις 11:15. Η επιστροφή προς τον ΑΒ Βασιλόπουλο θα γίνει στις 14:45 από την είσοδο του ξενοδοχείου.
  • • Επιβίβαση σε mini bus στις 11:00 στο σταθμό ΚΤΕΛ Εύβοιας εντός του σταθμού ΚΤΕΛ Λιοσίων, Λιοσίων 260, για μεταφορά στο ξενοδοχείο στις 11:15. Η επιστροφή στο σταθμό ΚΤΕΛ Εύβοιας εντός του σταθμού ΚΤΕΛ Λιοσίων, θα γίνει στις 14:45 από την είσοδο του ξενοδοχείου.

Snack: Θα προσφερθεί ελαφρύ snack και καφές

Για περισσότερες πληροφορίες και δήλωση προ-συμμετοχής:

+30 210 6862530

+30 6984 546391

+30 6972 284033

Total
13
Shares
Σχετικά άρθρα