Να είστε δραστήριοι με τον δικό σας τρόπο: Οδηγός για ενήλικες

Διαβάστε για τους τρόπους που μπορείτε να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας- με το δικό σας προσωπικό τρόπο. Αποφασίστε για το πόσες μέρες, ποια είδη δραστηριοτήτων και πόσες φορές μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας.
workout600
workout600

Αφορά στους ενήλικες ηλικίας 18-64 ετών
Οδηγός για ενήλικες
Αναρωτιέστε πόση σωματική δραστηριότητα έχετε ανάγκη την εβδομάδα;
Θέλετε να ξεκινήσετε να είστε σωματικά δραστήριοι αλλά δεν είστε σίγουροι πώς να ξεκινήσετε;
Έχετε ήδη ξεκινήσει κάποιο πρόγραμμα γυμναστικής και θα θέλατε κάποιες συμβουλές για τον τρόπο που θα συνεχίσετε ή πώς να επιταχύνετε το ρυθμό άσκησής σας;
Διαβάστε για τους τρόπους που μπορείτε να ενσωματώσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας- με το δικό σας προσωπικό τρόπο. Αποφασίστε για το πόσες μέρες, ποια είδη δραστηριοτήτων και πόσες φορές μπορείτε να ενσωματώσετε την άσκηση στο πρόγραμμά σας.
Ο συγκεκριμένος Οδηγός απευθύνεται σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 18-64 ετών και βασίζεται στις Οδηγίες για τις σωματικές δραστηριότητες των Αμερικανών το οποίο εκδόθηκε το 2008 από το Υπουργείο Υγείας των Η.Π.Α.
Μοιράστε τον Οδηγό στην οικογένεια και στους φίλους σας ώστε να μπορέσετε να δραστηριοποιηθείτε μαζί τους!
Τι σημαίνει σωματική δραστηριότητα;

Γνωρίζατε ότι:
Οποιαδήποτε δραστηριότητα είναι προτιμότερη από την απουσία δραστηριότητας;
Όσο περισσότερο ασκείστε, τόσο μεγαλύτερα θα είναι τα οφέλη για την υγεία σας και θα αισθάνεστε καλύτερα;
Ως σωματική δραστηριότητα ορίζεται οποιαδήποτε μορφή άσκησης ή κίνησης του σώματος η οποία καταναλώνει ενέργεια. Κάποιες από τις καθημερινές σας δραστηριότητες, για παράδειγμα το να κάνετε γρήγορα τις δουλειές του σπιτιού, ή να δουλεύετε στην αυλή σας, ή να πηγαίνετε βόλτα το σκύλο σας.
Για να απολαύσετε τα ωφέλη της σωματικής δραστηριότητας στην υγεία σας, θα πρέπει να συμπεριλάβετε ασκήσεις οι οποίες σας κάνουν να αναπνέετε με δυσκολία και με αυτόν τον τρόπο θα λειτουργούν καλύτερα η καρδιά σας και τα αγγεία σας. Οι συγκεκριμένες αεροβικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν ασκήσεις όπως το γρήγορο περπάτημα, το τρέξιμο, το χορό, την κολύμβηση και το να παίζετε μπάσκετ. Επίσης περιλαμβάνουν δραστηριότητες ενδυνάμωσης για να δυναμώσετε τους μυς σας, όπως οι κάμψεις και τα βάρη.
Ποια είναι τα καλά νέα;
Όλοι οι άνθρωποι ανεξαρτήτως τύπου, εμφάνισης, μεγέθους και ικανοτήτων μπορούν να ωφεληθούν από το να είναι σωματικά δραστήριοι. Εάν πάσχετε από κάποια αναπηρία, επιλέξτε δραστηριότητες από αυτό το φυλλάδιο οι οποίες να είναι κατάλληλες για σας. Μιλήστε με τον διαβητολόγο σας όσον αφορά στο ποιες είναι οι κατάλληλες δραστηριότητες για τις ικανότητές σας και την κατάστασή σας και στο πόσο μπορείτε να γυμναστείτε.
Οδηγίες χρήσης ώστε να ωφεληθείτε τα μέγιστα

Ποιος τρόπος από τους παρακάτω σας ταιριάζει καλύτερα;
Διαβάστε το 1ο μέρος εάν ξεκινάτε τώρα και θέλετε να μάθετε τρόπους με τους οποίους μπορείτε να προσθέσετε τη σωματική δραστηριότητα στη ζωή σας. Μάθετε με ποιους τρόπους μπορείτε να ωφεληθείτε από τη σωματική δραστηριότητα. Μάθετε με ποιο τρόπο κάποιοι άλλοι προχωρούν με μικρά βήματα προς τη βελτίωση της υγείας τους.
Διαβάστε το 2ο μέρος εάν ήδη κάνετε κάποια αθλητική δραστηριότητα μικρής διάρκειας και θέλετε να μάθετε με ποιο τρόπο μπορείτε να γίνετε πιο δραστήριοι.
Διαβάστε το 3ο μέρος εάν είστε ήδη δραστήριοι για κάποιο διάστημα μέχρι σήμερα και θέλετε να αυξήσετε το επίπεδο δραστηριότητάς σας.
Διαβάστε το 4ο μέρος εάν θέλετε να διαβάσετε μια σύντομη περίληψη του τι να κάνετε- και το επίπεδο της σωματικής δραστηριότητας που χρειάζεστε- για να απολαύσετε τα ωφέλη της άσκησης.
Χρησιμοποιήστε τους πίνακες για να καταγράφετε την πρόοδό σας. Η καταγραφή σας βοηθά να παραμείνετε στη σωστή πορεία!

Total
1
Shares
Σχετικά άρθρα
Περισσότερα

O καθηγητής φυσικής αγωγής Αλεπλιώτης Δημήτριος μας επισημαίνει τα πάρα πολλά οφέλη από το καθημερινό γρήγορο περπάτημα

Τι ακριβώς μπορούμε να κερδίσουμε από ένα γρήγορο περπάτημα σε καθημερινή βάση; Το περπάτημα αποτελεί μια δραστηριότητα που…