Επιστημονική Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη στον Δήμο Ξάνθης – 18 Μαρτίου 2023

Η Επιστημονική Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ξάνθης στις 18 Μαρτίου 2023, 17:30-20:30 μ.μ. στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η., επί της οδού Καπνεργατών 1.
Word Diabetes and diabetic accessories on wooden background

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ.) θα υλοποιήσει στον Δήμο Ξάνθης δωρεάν Επιστημονική Ημερίδα σε πάσχοντες από Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 και στους φροντιστές τους.

Η Επιστημονική Ημερίδα πραγματοποιείται στο πλαίσιο της πράξης «Ανάπτυξη Προτύπου Μοντέλου Ποιότητας στην Αγωγή Υγείας, Αυτοφροντίδα – Μακροχρόνια Φροντίδα Ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη», η οποία εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία Θράκη 2014-2020» και υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου.

Σκοπός της ανωτέρω δράσης είναι αφενός η ενημέρωση και η επιμόρφωση των ασθενών με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών και των φροντιστών τους, με στόχο την αποτελεσματικότερη θεραπευτική αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη, την πρόληψη των επιπλοκών του και την ταυτόχρονη ενδυνάμωση και υποστήριξη των πασχόντων και αφετέρου η ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας σχετικά με τον Σακχαρώδη Διαβήτη.

Η Επιστημονική Ημερίδα, η οποία τελεί υπό την αιγίδα του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης, θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ξάνθης στις 18 Μαρτίου 2023, ημέρα Σάββατο και ώρα 17:30 – 20:30 μ.μ. στην αίθουσα του Κ.Α.Π.Η., επί της οδού Καπνεργατών 1.

Ο Πρόεδρος και τα Μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ. θα ήθελαν να ευχαριστήσουν θερμά την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης για την άριστη μέχρι τώρα συνεργασία, τον Δήμαρχο Ξάνθης κ. Εμμανουήλ Τσέπελη και τον Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης κ. Παναγιώτη Αμβροσιάδη για τη δωρεάν παραχώρηση της αίθουσας για την υλοποίηση της Επιστημονικής Ημερίδας.

Αρωγός στην προσπάθεια της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ τοπικά στην πόλη της Ξάνθης είναι ο Σύλλογος Διαβητικών Ν. Ξάνθης «Ο Αρεταίος», τον οποίο ευχαριστούμε από καρδιάς.

Λίγα λόγια για την ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ) ιδρύθηκε στις 31 Μαΐου 1997 και είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας των Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) και της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη (International Diabetes FederationIDF). Εκπροσωπεί τη συντριπτική πλειοψηφία των ανθρώπων με Σακχαρώδη Διαβήτη στη χώρα μας και αριθμεί 27 πρωτοβάθμια σωματεία/συλλόγους σε όλη την Ελλάδα. Κύριοι στόχοι της ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ είναι αφενός η ενημέρωση, πρόληψη και εκπαίδευση των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη, των οικογενειών τους, αλλά και του γενικότερου πληθυσμού και αφετέρου η προστασία και διεκδίκηση των αυτονόητων και νόμιμων δικαιωμάτων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα