Λιπώδης διήθηση του ήπατος: 10 διατροφικές συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην αναστροφή της

Λιπώδης διήθηση ήπατος: 10 διατροφικές συνήθειες που μπορούν να βοηθήσουν στην αναστροφή της


Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στο συκώτι ονομάζεται Λιπώδης διήθηση στο ήπαρ. Εδώ είναι 10 υγιεινές διατροφικές αλλαγές που μπορούν να σας βοηθήσουν να την αντιμετωπίσετε.

Το συκώτι μπορεί να δέχεται το μεγαλύτερο μέρος του ανθυγιεινού και “ανενεργού” τρόπου ζωής μας. Καθώς συνεχίζουμε να τρώμε ανάμεσα στα γεύματα (ενώ καθόμαστε τις περισσότερες φορές), η συσσώρευση λίπους στο συκώτι (Λιπώδης διήθηση) συνεχίζεται.

Η υπερβολική συσσώρευση λίπους στο συκώτι ονομάζεται Λιπώδης διήθηση στο ήπαρ και μπορεί να οφείλεται σε αλκοολικό λιπώδες ήπαρ ή μη αλκοολικό λιπώδες ήπαρ. Η κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε συσσώρευση λίπους στο ήπαρ και να προκαλέσει αλκοολικό λιπώδες ήπαρ, ενώ το μη αλκοολικό λιπώδες ήπαρ οφείλεται σε ανθυγιεινό τρόπο ζωής, ιατρική θεραπεία, Παχυσαρκία ή Διαβήτη τύπου 2. Το άγχος είναι ένας επιπλέον παράγοντας που θα μπορούσε να αυξήσει τις πιθανότητες συσσώρευσης λίπους στο συκώτι.

Κάποιος μπορεί να αντιστρέψει τη Λιπώδη διήθηση στο ήπαρ με τη βοήθεια ορισμένων αλλαγών στον τρόπο ζωής. Η διατροφολόγος Khushboo Jain Tibrewala, η οποία πρόσφατα κυκλοφόρησε το Fatty Liver Guide, έναν οδηγό με όλες τις πληροφορίες για καλύτερη υγεία του ήπατος, μοιράζεται συμβουλές που μπορούν να βοηθήσουν στην αναστροφή της λιπώδους νόσου του ήπατος.

1. Το 50% του μεσημεριανού και του δείπνου σας πρέπει να αποτελείται από λαχανικά


Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει πολλά είδη και μορφές λαχανικών. Μπορείτε να κάνετε σαλάτες, μαγειρεμένα λαχανικά, λαχανικά stir-fried, σούπα, τσάτνεϊ λαχανικών, λαχανικά που έχουν υποστεί λακτόζύμωση. Επαγγελματική συμβουλή: Η προσθήκη 2-3 μορφών λαχανικών σε κάθε γεύμα διασφαλίζει ότι έχετε μια καλή ποικιλία και κρατάτε τα γεύματά σας πιο ενδιαφέροντα.

2. Προσθέστε κάτι που έχει υποστεί ζύμωση κάθε μέρα

Τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση βελτιώνουν τη συνολική πέψη και την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών. Ένα πιο υγιές μικροβίωμα του εντέρου θα οδηγήσει επίσης σε βελτίωση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη, μειωμένη επιθυμία για φαγητό και, κατά συνέπεια, μειωμένη εναπόθεση λίπους στο συκώτι. Προσθέστε 1 τρόφιμο που έχει υποστεί ζύμωση για αρχή και στη συνέχεια αυξήστε τον αριθμό .

3. Ξεκινήστε τη μέρα σας με ζεστό νερό και το χυμό από μισό λάιμ

Το λάιμ περιέχει οξέα που διεγείρουν την απελευθέρωση των πεπτικών υγρών στο στομάχι. Το λάιμ περιέχει φλαβονοειδή που μειώνουν την οξειδωτική βλάβη. Η κατανάλωση ζεστού νερού βοηθά στην ταχύτερη διάσπαση των τροφίμων. Επίσης, το ζεστό νερό ανακουφίζει από τη δυσκοιλιότητα και βοηθά στην αποβολή των τοξινών.

4. Τρώτε περισσότερες φυτικές ίνες

Η αύξηση της πρόσληψης φυτικών ινών βελτιώνει τη μικροχλωρίδα του εντέρου που μειώνει τη βλάβη του ήπατος και τη φλεγμονή. Τα γεύματα πλούσια σε φυτικές ίνες βοηθούν επίσης στον έλεγχο των μερίδων, υποστηρίζοντας έτσι την υγιή απώλεια λίπους.

5. Καταργήστε τα γλυκά αρτοσκευάσματα

Τα τρόφιμα-σνακ όπως τα κρουασάν, τα ψωμιά, τα μπισκότα, τα κέικ, κ.λπ. προκαλούν απότομη άνοδο των επιπέδων γλυκόζης στο αίμα, οδηγώντας σε αυξημένη συσσώρευση λίπους στο συκώτι.

6. Τρώτε σταυρανθή λαχανικά

Σταυρανθή είναι τα λαχανικά όπως το κουνουπίδι, το μπρόκολο, το λάχανο, τα λαχανάκια Βρυξελλών, το μποκτσόι, το κινέζικο λάχανο κ.λπ. Αυτή η οικογένεια λαχανικών περιέχει ενώσεις θείου που παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία αποτοξίνωσης στο συκώτι. Περιέχουν επίσης «ινδόλη» μια ένωση που είναι γνωστό ότι μειώνει τη φλεγμονή στο ήπαρ.

7. Τρώτε ωμό σκόρδο

Το σκόρδο περιέχει μια ένωση που ονομάζεται αλλισίνη που μειώνει τη φλεγμονή στο ήπαρ. Το να τρώτε περίπου 1-3 γραμμάρια σκόρδου καθημερινά είναι υπέροχο.

8. Πιείτε 2-3 λίτρα νερό

Η κατανάλωση αρκετού νερού βοηθά στην αποβολή των τοξινών. Αυτό διευκολύνει την πέψη και μειώνει την επιβάρυνση του ήπατος και των νεφρών. Tip: Μπορείτε να εμποτίσετε το νερό με βότανα ή πράσινο τσάι αν δεν σας αρέσει το σκέτο νερό.

9. Αυξήστε την κατανάλωση φύλλων κόλιανδρου

Τα φύλλα κόλιανδρου διεγείρουν την απελευθέρωση των πεπτικών υγρών και βοηθούν στην αποβολή των τοξινών. Ο κόλιανδρος έχει χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της υγείας του ήπατος εδώ και αιώνες.

10. Τρώτε περισσότερα φασόλια, χόρτα, φρούτα και ξηρούς καρπούς

Αυτές οι ομάδες τροφίμων είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες και περιέχουν ακόρεστα λίπη, αντιοξειδωτικά, μέταλλα και βιταμίνες που υποστηρίζουν τη συνολική υγεία.

Διαβάστε επίσης: Διαβήτης: Τρεις ομάδες τροφίμων που πρέπει να αποφύγετε, σύμφωνα με τους ειδικούς

Αντίσταση στην Ινσουλίνη: 8 κοινά προβλήματα που δημιουργεί

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα