Αυτό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στο αδυνάτισμα και μειώνει τα τριγλυκερίδια

Αυτό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στο αδυνάτισμα και μειώνει τα τριγλυκερίδια
Αυτό είναι το συμπλήρωμα διατροφής που βοηθάει στο αδυνάτισμα και μειώνει τα τριγλυκερίδια

Τα υπέρβαρα άτομα που έλαβαν αυτό το αντιοξειδωτικό συμπλήρωμα κατάφεραν να αδυνατίσουν χωρίς δίαιτα ή άσκηση.

Το λιποϊκό οξύ, γνωστό και ως άλφα λιποϊκό οξύ (ALA), είναι ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό που βοηθά τους ανθρώπους να χάσουν βάρος.

Η έρευνα

Σε μια κλινική δοκιμή, όταν αυτό το συμπλήρωμα διατροφής χορηγήθηκε σε υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, τα έκανε να χάσουν σωματικό λίπος και σωματικό βάρος.

Οι ασθενείς που έπαιρναν 600 χιλιοστόγραμμα λιποϊκού οξέος (R-LA) την ημέρα κατάφεραν να αδυνατίσουν σε 24 εβδομάδες χωρίς να αλλάξουν τη διατροφή ή τη σωματική τους δραστηριότητα.

Ο Δρ Balz Frei, συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε: «Τα δεδομένα έδειξαν ξεκάθαρα απώλεια σωματικού βάρους και σωματικού λίπους σε άτομα που έπαιρναν συμπληρώματα λιποϊκού οξέος. Ιδιαίτερα στις γυναίκες και στους πιο βαρείς συμμετέχοντες».

Το λιποϊκό οξύ είναι ένα λιπαρό οξύ μέσης αλυσίδας που βρίσκεται φυσικά σε φυτικά και ζωικά προϊόντα όπως το μπρόκολο, το σπανάκι και τα κρέατα οργάνων.

Το σώμα μας παράγει μικρές ποσότητες λιποϊκού οξέος, το οποίο είναι απαραίτητο για τη ρύθμιση του μεταβολισμού και την παραγωγή ενέργειας.

Η συμπλήρωση λιποϊκού οξέος φαίνεται να προσφέρει ορισμένα πρόσθετα οφέλη ανεξάρτητα από το ρόλο του στην παραγωγή ενέργειας.

Άλλα οφέλη που προσφέρει το συμπλήρωμα

Τα συμπληρώματα λιποϊκού οξέος που πωλούνται χωρίς ιατρική συνταγή επιβεβαιώνουν οφέλη όπως μείωση του σακχάρου στο αίμα και της χοληστερόλης και ισχυρά αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη αποτελέσματα.

Χρησιμοποιείται επίσης ως πρόσθετη θεραπεία για τον Διαβήτη, τη γνωστική έκπτωση που σχετίζεται με την ηλικία και τις καρδιακές παθήσεις.

Ο Δρ Alexander Michels, συν-συγγραφέας της μελέτης, είπε: «Οι επιστήμονες ερευνούν τα πιθανά οφέλη για την υγεία του συμπληρώματος λιποϊκού οξέος εδώ και δεκαετίες, συμπεριλαμβανομένου του τρόπου με τον οποίο μπορεί να ενισχύσει την υγιή γήρανση και να μετριάσει τις καρδιαγγειακές παθήσεις. Τόσο σε μοντέλα τρωκτικών όσο και σε κλινικές δοκιμές μικρής κλίμακας σε ανθρώπους, οι ερευνητές στο LPI έχουν αποδείξει τις ευεργετικές επιδράσεις του λιποϊκού οξέος στο οξειδωτικό στρες, τον μεταβολισμό των λιπιδίων και τον κιρκάδιο ρυθμό».

Σύμφωνα με τον καθηγητή Tory Hagen, επικεφαλής συγγραφέα της μελέτης, αυτή η έρευνα εξέτασε δύο ζητήματα που έχουν συχνά αγνοηθεί σε προηγούμενες κλινικές δοκιμές.

Ο καθηγητής Hagen εξήγησε: «Πολλές υπάρχουσες κλινικές μελέτες που χρησιμοποιούν λιποϊκό οξύ έχουν επικεντρωθεί σε εθελοντές με προϋπάρχουσες παθήσεις όπως ο Διαβήτης, καθιστώντας δύσκολο τον προσδιορισμό εάν τα συμπληρώματα λιποϊκού οξέος λειτουργούν απλώς ως θεραπεία ασθενειών ή έχουν άλλα ευεργετικά αποτελέσματα στην υγεία. Ένα άλλο θέμα είναι η σύνθεση του συμπληρώματος. Πολλές προηγούμενες μελέτες έχουν χρησιμοποιήσει τη μορφή S του λιποϊκού οξέος, το οποίο είναι προϊόν βιομηχανικής σύνθεσης και δεν βρίσκεται στη φύση. Χρησιμοποιήσαμε μόνο τη μορφή R του λιποϊκού οξέος – τη μορφή που βρίσκεται στο σώμα φυσικά».

Η ερευνητική ομάδα είδε ότι όσοι ασθενείς έχασαν βάρος είχαν μειωμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων στο αίμα, το κύριο συστατικό του σωματικού λίπους.

Ο καθηγητής Hagen είπε: «Μέχρι το τέλος της μελέτης, ορισμένοι δείκτες φλεγμονής μειώθηκαν. Τα ευρήματα υποδηλώνουν επίσης ότι η συμπλήρωση λιποϊκού οξέος παρέχει μια ήπια μείωση του οξειδωτικού στρες. Δεν είναι τέλεια πανάκεια, αλλά τα αποτελέσματά μας δείχνουν ότι τα συμπληρώματα λιποϊκού οξέος μπορεί να είναι ευεργετικά».

Διαβάστε επίσης: Απώλεια βάρους: Γιατί αποτυγχάνει και σταματάει πρόωρα η κάθε νέα προσπάθεια;

Απώλεια βάρους: Τα πέντε βασικά οφέλη που προσφέρει στα άτομα με Διαβήτη

Κοντά σε φάρμακο για διατήρηση του βάρους μετά από δίαιτα οι ερευνητές;

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα

Η πολλή φρουκτόζη μειώνει τις νοητικές επιδόσεις

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας σακχάρων όπως η φρουκτόζη μπορεί να ελαττώσει τις νοητικές δυνάμεις, σύμφωνα με μία αμερικανική έρευνα, που βασίστηκε σε πειραματόζωα και έδειξε ότι μειώθηκε η ικανότητα μάθησης και μνήμης, μετά τη διατροφή τους με πολλή φρουκτόζη.