Μειώνει τα σάκχαρα το εκχύλισμα πράσινου καφέ

Άλλη μία ευεργετική ιδιότητα του καφέ ανακάλυψαν επιστήμονες, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το φυσικό εκχύλισμα από τους άψητους κόκκους πράσινου καφέ μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα και ίσως να προστατεύει από τον διαβήτη!
prasinos kafes
prasinos kafes

Άλλη μία ευεργετική ιδιότητα του καφέ ανακάλυψαν επιστήμονες στις ΗΠΑ και την Ινδία, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το φυσικό εκχύλισμα από τους άψητους κόκκους πράσινου καφέ μπορεί να ελέγξει τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα και ίσως να προστατεύσει από τον διαβήτη!
Στην έρευνα συμμετείχαν εθελοντές, άνδρες και γυναίκες, που δεν είχαν προσβληθεί από την ασθένεια, είχαν φυσιολογικό βάρος, όχι όμως και φυσιολογικά επίπεδα σακχάρων στο αίμα τους. Οι επιστήμονες τους χορηγούσαν καθημερινά από 100mg έως 400mg εκχυλίσματος πράσινου καφέ σε μορφή κάψουλας μαζί με νερό, αφού πρώτα τους είχαν υποβάλλει σε ειδική εξέταση, για να διαπιστωθεί αν έχουν δυσανεξία στη γλυκόζη.
Σύμφωνα με τον Joe Vinson, καθηγητή χημείας στο Πανεπιστήμιο Σκράντον στην Πενσιλβάνια και συντάκτη της επιστημονικής έκθεσης, το εκχύλισμα του πράσινου καφέ μείωσε τα επίπεδα των σακχάρων στο αίμα των εθελοντών, προφανώς λόγω των χλωρογενικών οξέων που περιέχει. Αυτά είναι αντιοξειδωτικά που υπάρχουν σε αρκετά λαχανικά και σε φρούτα όπως το μήλο, τα κεράσια, τα δαμάσκηνα κτλ, ωστόσο η υψηλή θερμοκρασία τα διασπά, γι’ αυτό και η περιεκτικότητά τους στον καφέ μειώνεται.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Vinson, τα αποτελέσματα ήταν πολύ καλά, ωστόσο διευκρινίζεται ότι κανείς από τους συμμετέχοντες δεν έπασχε από διαβήτη. Πάντως, οι επιστήμονες πιστεύουν ότι αφού το συγκεκριμένο εκχύλισμα μπορεί να επηρεάσει τα επίπεδα της γλυκόζης σε άτομα που δεν πάσχουν από την ασθένεια, τότε προφανώς θα παρουσιάσει ακόμα μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στους διαβητικούς.

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα
φραγκόσυκο
Περισσότερα

Φραγκόσυκα, μια εξαιρετική επιλογή

Θεωρούνται καλή πηγή φυτικών ινών, αφού μπορούν να καλύψουν το 14% των ημερήσιων αναγκών και πολύ καλή πηγή βιταμίνης C, μαγνησίου, καθώς επίσης και καλή πηγή ασβεστίου και καλίου. Ακόμα, περιέχουν 17 αμινοξέα, εκ των οποίων τα 8 είναι απαραίτητα και μπορούν να ληφθούν μόνο μέσω της τροφής.