Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ – Γιατί να το προτιμήσω

Αυτό είναι το νέο αυτόνομο CGM σύστημα για real time αποτελέσματα χωρίς μετρήσεις που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ - Γιατί να το προτιμήσω

Τέλος οι μετρήσεις! Ποιο είναι το νέο CGM σύστημα μέτρησης σακχάρου που αποζημιώνεται από τον ΕΟΠΥΥ και υπόσχεται και real time αποτελέσματα, και ειδοποίηση έως και 1 ώρα πριν το συμβάν υπογλυκαιμίας ή υπεργλυκαιμίας και φυσικά ακρίβεια και συνέπεια – Γιατί να το προτιμήσω

Αν έχετε στο μυαλό σας ότι αντλία ινσουλίνης και Σύστημα Συνεχούς Καταγραφής γλυκόζης (CGM) πάνε μαζί για την Medtronic Diabetes, τότε ήρθε η ώρα να γνωρίσετε το νέο, αυτόνομο CGM σύστημα που δεν απαιτεί τη χρήση αντλίας ινσουλίνης ούτε κάποιας ξεχωριστής συσκευής για την προβολή δεδομένων, και το οποίο μάλιστα καλύπτεται 100% από τον ΕΟΠΥΥ.

Η συσκευή είναι γνωστή ως Medtronic Guardian 4 Standalone CGM System, είναι συμβατή με smartphone (μέσω Bluetooth και για Android και για iOs συσκευές) και, ενώ δεν απαιτεί τη χρήση αντλίας ινσουλίνης, προσφέρει σχεδόν άλλα τα οφέλη για τη σωστή ρύθμιση του σακχάρου.

Guardian 4 Standalone CGM System: Γιατί να το προτιμήσω

Το Guardian 4 Standalone CGM System αναφέρεται σε όλους όσοι είτε χρησιμοποιούν στυλό ή σύριγγες ινσουλίνης είτε χρησιμοποιούν κάποια άλλη αντλία ινσουλίνης εκτός της Medtronic. Η μη χρήση άλλης συκευής ανάγνωσης αποτελέσματος και η εύκολη σύνδεση με το smartphone του χρήστη, κατατάσσουν το προϊόν στα premium προϊόντα που η τεχνολογία του Διαβήτη έχει να προσφέρει. Η εφαρμογή για κινητά έχει μια καθαρή και ευανάγνωστη προβολή, η οποία δείχνει τις τρέχουσες μετρήσεις γλυκόζης στο αίμα, τις τάσεις και τους συναγερμούς.


Και όταν υπόσχεται ότι «τέλος οι μετρήσεις» δείχνει να το εννοεί καθώς δεν απαιτεί καθόλου βαθμονόμηση. Η συσκευή δεν χρειάζεται καμία μέτρηση προκειμένου να ξεκινήσει την 24ωρη καταγραφή της. Λειτουργεί αυτόματα χωρίς καλιμπράρισμα και χωρίς το «κενό» που δημιουργείται πολλές φορές στην συνεχή καταγραφή όταν ο χρήστης δεν μπορεί να «δώσει» μέτρηση.


Οι προγνωστικοί συναγερμοί του Guardian 4 Standalone CGM System, οι οποίοι φυσικά μπαίνουν εύκολα σε λειτουργία αναβολής ώστε να έχει τη δυνατότητα ο χρήστης να τις θέσει σε σίγαση για όσο χρονικό διάστημα επιθυμεί, μπορούν να ρυθμιστούν για να τον ειδοποιούν από 10 έως και 60 λεπτά πριν προβλεφθεί ότι τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα θα ξεπεράσουν το χαμηλό ή υψηλό όριο που εκείνος έχει θέσει. Έτσι, ο χρήστης μπορεί να προβεί άμεσα σε διορθωτικές κινήσεις, εξασφαλίζοντας την παραμονή του για
μεγαλύτερο χρονικό διάστημα εντός στόχου
. Δίνεται επίσης η δυνατότητα μη
αυτόματης καταγραφής της ινσουλίνης, της τροφής, της άσκησης και
οποιωνδήποτε επιθυμητών σημειώσεων
για να συνδυάζονται με τα δεδομένα
γλυκόζης εξατομικευμένες ειδοποιήσεις και λειτουργίες συναγερμού,
συμπεριλαμβανομένων ρυθμιζόμενων ρυθμίσεων έντασης τη νύχτα και κατά τη
διάρκεια της ημέρας.


Οι αισθητήρες μπορούν να φορεθούν για έως και 7 ημέρες και καταγράφουν τα επίπεδα γλυκόζης αυτόματα κάθε 5 λεπτά, 24 ώρες το 24ωρο, 7 ημέρες την εβδομάδα, χωρίς τρυπήματα δακτύλου. Φυσικά, αποτυπώνει πληρέστερα τις τάσεις της γλυκόζης.

Οι μετρητές γλυκόζης στο αίμα παρέχουν μόνο ένα «στιγμιότυπο» του επιπέδου γλυκόζης σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Το σύστημα CGM αποτυπώνει πληρέστερα τις τάσεις της γλυκόζης και μπορεί να παρέχει πολύτιμες πληροφορίες σε κρίσιμες στιγμές κατά τη διάρκεια της ημέρας, όπως πριν και κατά τη διάρκεια σωματικής άσκησης, πριν από την οδήγηση, πριν από εξετάσεις και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Σύμφωνα με έρευνας, οι προγνωστικές ειδοποιήσεις γλυκόζης μπορούν να μειώσουν κατά 59% τα συμβάντα υπογλυκαιμίας και κατά 39% τα συμβάντα υπεργλυκαιμίας, ενώ είναι κατάλληλο για όσους έχουν συχνά χαμηλά επίπεδα γλυκόζης, θα όσους θέλουν να μειώσουν τους στόχους της HbA1c (χωρίς όμως α αυξηθούν τα συμβάντα υπογλυκαιμίας) και για όσους έχουν μεγάλες γλυκαιμικές διακυμάνσεις. Αυτό το κάνει κατάλληλο βοήθημα ακόμα και για όσους έχουν Διαβήτη τύπου 2, παρότι, ακόμα τουλάχιστον, δεν αποζημειώνεται από τον ΕΟΠΥΥ για αυτόν τον τύπο Διαβήτη.

Ο νέος αυτός πομπός, παραλείπει την ειδοποίηση προθέρμανσης του αισθητήρα όταν ξεκινά η προθέρμανση. Όταν τελειώσει η προθέρμανση των 2 ωρών, αρχίζει να λαμβάνει κανονικά μετρήσεις γλυκόζης του αισθητήρα.

+1 extra δυνατότητα

Ο Guardian 4 Standalone CGM System δίνει τη δυνατότητα εξ αποστάσεως παρακολούθησης και την επιλογή ασφαλούς κοινοποίησης των μεταβολών της γλυκόζης με on time γράφημα και γραπτές ειδοποιήσεις πραγματικού χρόνου απευθείας στο κινητό τηλέφωνο ακόμα μέχρι και 4 χρηστών. Το προϊόν αναφέρεται -και ενδείκνυται μάλιστα- και για τα παιδιά που πάσχουν από Διαβήτη, δίνοντας ένα ασυναγώνιστο πλεονέκτημα σε γονείς και φροντιστές οι οποίοι μπορούν να έχουν απομακρυσμένη, 24ωρη, real time παρακολούθηση των επιπέδων σακχάρου του παιδιού.

Οι συνδεδεμένοι χρήστες, εκτός φυσικά από γονείς και οικογένεια μπορούν  να είναι και φροντιστές υγείας ή άλλοι σημαντικοί για τον Διαβήτη του κάθε χρήστη άνθρωποι και έτσι ο ίδιος να αισθάνεται ασφαλής σε όποια συνθήκη και αν βρίσκεται.

*Ευχαριστούμε τους εκπαιδευτές του www.pharmadiabetes.gr για την παροχή
πολύτιμων πληροφοριών

Total
0
Shares
Σχετικά άρθρα